sobota, 1. december 2018

Predstavljen Igralec na igralca (PvP)

Kot so obljubili že januarja, da prihaja ta novost konec leta, se to očitno uresničuje. Nekaj, kar igralci originalnih Pokémon iger čakajo že od prvega dne izida te igre, dve leti in pol. To je opcija Igralec na igralca ali angleško okrajšano PvP (player versus player). Tako se bomo lahko borili en proti drugemu, in sicer v treh različnih ligah.




Na sliki iz uradne Nianticove strani Pokémon GO lahko vidimo, da bomo imeli na izbiro Super ligo, Ultra ligo in Master ligo. Značke so posnemane po barvah žog, ki obstajajo v Pokémon igrah - Great Ball, Ultra Ball in Master Ball - slednje v Pokémon GO še ne poznamo, je pa vijolična žoga z dvema roza pikama.



V Super ligi se bomo lahko borili s Pokémoni, ki smo jih šele ujeli, ki se ne razvijejo preveč ... skratka, z vsemi tistimi, ki imajo najvišji CP 1.500. V to kategorijo pridejo na primer Plusle in Minun, večino Pokémonov, ravnokar ujetih v divjini in podobno. Lahko še naštejem nekaj Pokémonov, ki imajo najvišji CP pod to mejo: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Caterpie, Metapod, Weedle, Kakuna, Pidgey, Pidgeotto in tako dalje.

V Ultra ligi bomo lahko igrali s Pokémoni, ki imajo najvišji CP 2.500. To so že malo bolj razviti in malo bolj močni Pokémoni. Sem na primer spadajo delno ali polno razviti in izgrajeni Pokémoni kot so: Blastoise, Butterfree, Beedrill ... in seveda mnogi drugi. Verjetno tudi nekaj legendarnih, če jih bodo vključili v to.

V Master ligi omejitev ne bo. Tu se bomo lahko bojevali z vsemi Pokémoni, ki jih premoremo. To bo tudi najbolj zahtevna liga. Sem bodo na primer spadali najboljši Alakazami, Machampi, Jynxi, Rhydoni ... pa seveda tudi vsi legendarni Pokémoni, če jih bodo vključili v ta sistem.


So pa na družbenih omrežjih pokazali tudi, da bomo lahko za vsako ligo že vnaprej pripravili več skupin, tako kot imamo sedaj na primer Party skupine za Raide.


Vsekakor je s strani igralcev, ki so imeli priložnost ekskluzivno preizkusiti to opcijo, bilo rečeno, da bo ta igra Igralec proti igralcu zahtevala precej strategije, premišljevanja in podobno. Tukaj ne bo veljalo, da v skupino za bitko namečemo Pokémone kot so Blissey, Aggron in podobni, kar nam velikokrat predlaga igra za boj v Raidih. Razen, če imamo potem srečo. Vsekakor pa je sedaj zadnji čas za tiste, ki še ne vedo, kateri Pokémoni so dobri proti katerim, da se tega naučijo.

To pa v primeru, da bodo sploh uporabljali to opcijo. 😉



Ni komentarjev:

Objavite komentar