sreda, 5. december 2018

Kmalu PvP - razkrite nove podrobnosti

V Pokémon GO se čedalje bolj bližamo dnevu, ki bodo na voljo bitke Igralec na igralca.



Od tedaj, ko smo ujeli svojega prvega Pokémona pa vse do sestave ekip Pokémonov, ki smo si jih razvili in jih napolnili do določene mere ali celo do maksimuma, da smo lahko napadali Raid šefe, med katere spadajo tudi legendarni Pokémoni, smo razvijali določena znanja in izkušnje skozi več kot dve leti. Pa smo pripravljeni na bitko ena na ena? To se bo pokazalo kmalu.


Ta mesec bomo začeli z bitkami, kjer bomo izzvali svoje prijatelje ali znance, in to ob katerem koli času. Drugega trenerja bomo lahko izzvali s pomočjo bojne QR kode (ta se bo nahajala v istem gumbu kot bližnji Pokémoni in Raid bitke, samo v dodatnem zavihku), potem pa bomo potem izbrali ekipo treh Pokémonov. Ko bo bitka dokončana, bosta oba trenerja prejela super nagrade, kjer bomo lahko po novem prejeli tudi razvojne kamne kot je Sinnoh Stone. Te nagrade bomo lahko dobili samo v prvih treh bitkah dneva, četudi bomo opravili več bitk v dnevu.


Da bi bil zagotovljen "fair play" (pravična igra), morata trenerja tekmovati v isti ligi, ki omejuje bojne Pokémone s CP-ji. Moč kot sama ne bo zagotovila zmage. Ne glede na to, ali bomo tekmovali s Caterpie-jem ali MewTwo-jem, bo zmagal tisti, ki si bo postavil boljšo strategijo. Obstajata pa dva Pokémona, ki jih ne bomo mogli izbrati. To sta Ditto in Shedinja. Njuna kompleksnost implementiranja je prevelika, da bi ju lahko za enkrat zajeli v igro.


Bitke so zasnovane za hitro igranje v realnem času, zato nam ne bo potrebno čakati, da pridemo na vrsto kot pri ostalih originalnih Pokémon igrah. Izbrani Pokémoni bodo zmožni izvesti oba napada, tako hitrega kot napolnjenega. Med pripravami na bitko bomo lahko uporabili zvezdni prah in Pokémonove sladkorčke za dodaten napolnjen napad med igro. Čas uporabe dejanj v bitki bo zelo pomemben. Če bomo dobro spremljali napade nasprotnika, bomo lahko pravi čas aktivirali ščit, da bomo zaščitili svojo žepno pošast pred kritično škodo. Vendar bo vsak trener imel na bitko na voljo le določeno število ščitov, potem pa bo Pokémon ostal nezaščiten.

Ostalih predmetov za izboljšanje bojujočega Pokémona ne bo mogoče uporabljati. Tako ne pride v poštev, da bi sredi igre z napitki in kamni oživljali Pokémona.


Načeloma bodo morali biti trenerji blizu oz. en poleg drugega, da se bodo lahko bojevali, medtem ko se bodo Ultra in Best prijatelji lahko bojevali ne glede na to, kje se bodo nahajali. Za bojevanje ne bo potrebno, da bi bila trenerja povezana kot prijatelja. Pomembna bo samo bojna QR koda.


Če ne bomo prepričani, da smo res pripravljeni na boj z ostalimi trenerji, nam bodo na voljo tudi vodje vseh treh ekip: Spark, Candela in Blanche. Ti bodo vedno navoljo, da preizkusijo naš pogum. Enkrat dnevno bomo iz teh treningov lahko prejeli lepe nagrade, med njimi tudi zvezdni prah za razvijanje Pokémonov. Tu bomo lahko spet imeli možnost pridobiti Ace Trainer značko, ki je že od spremembe sistema telovadnic do sedaj bila zamrznjena za napredovanje.

Pokémone, ki jih bomo uporabili v teh bitkah, ne bo potrebno zdraviti. Po igri se bodo vrnili v škatlo zdravi in čili, pripravljeni na boj z Raid šefi.



S kom se boš pa ti prvo pomeril?

(Slike iz uradne strani Pokémon GO)



Ni komentarjev:

Objavite komentar