četrtek, 13. december 2018

Igralec na igralca omogočen, pripravite se na bitko!

Vsi smo že več kot dve leti nestrpno pričakovali bitko igralec na igralca (v nadaljevanju PvP = Player versus Player). In dejansko, danes je dan, ko je ta funkcija v igri!

Med tretjo in četrto uro so to funkcijo vklopili za igralce ravni 40, v nekaj urah pa je bilo to že na voljo za vse nad ravnijo 10, vključno z njo. To je javljeno stanje od Niantica. S to uro smo tudi vsi prisiljeni posodobiti igro, saj drugače ne moremo igrati. Če bi kdo pozabil, ni nobene panike, saj igra sama opozori, da se mora posodobiti, potem pa preusmeri v aplikacijo za nameščanje in posodabljanje aplikacij naprave.

Torej, uporabljali bomo po tri Pokémone na bitko. Skupine Pokémonov si lahko nastavimo enako kot za Raid bitke, med Pokémoni, v zavihku Party. Sedaj tam najdemo predalčke tudi za Super, Master in Ultra ligo.



S pritiskom na + boš dodal novo skupino, ki jo boš potem lahko uporabil v bitki v določeni ligi. Najprej jo poimenuješ in stisneš na OK. 



Pojavi se ti nova skupinica s tremi pluski, stisneš na levega, da se odpre izbiranje Pokémonov. Ponudi ti samo tiste, ki jih lahko izbereš.




Sedaj si pripravljen na bitko. Zapustiš ta predelek in greš na začetni zaslon, kjer je zemljevid. Sedaj je odvisno, s kom se boš bojeval. S super prijatelji in najboljšimi prijatelji se lahko bojuješ tudi na daljavo. Klikneš na svoj avatar levo spodaj, preklopiš na zavihek Friends, kjer so tvoji prijatelji, klikneš na enega od njih, potem pa se pojavi naslednji zaslon.



Klikneš na zeleno bojno polje, kjer spodaj piše Battle. Takoj za tem izbereš, v kateri ligi se želiš bojevati. Takoj za tem igra tvojemu prijatelju pošlje povabilo, da se želiš bojevati. On lahko to sprejme ali pa zavrne.



Obstaja tudi druga pot. Za vse ostale, ki niso tako "dobri prijatelji", morata z nasprotniku biti blizu, najbolje, da sta en ob drugem, načeloma pa velja enako kot za trgovanje s Pokémoni zaradi razlik v določevanju lokacije. Lahko pa se bojuješ tudi s tistimi, ki jih sploh nimaš med prijatelji. Klikniti moraš na zemljevidu spodaj desno, kjer kaže bližnje Pokémone. Tam se sedaj prikažejo trije zavihki, prvi, skrajno levo je Battle, kjer se nahaja tvoja QR koda, seveda pa tudi gumb, ki odpre kamero, da ti skeniraš nasprotnikovo kodo.



Lahko pa si samo v začetnem zaslonu in počakaš, da ti nasprotnik pošlje povabilo in ga sprejmeš.

Za tem se pojavi zaslon, kjer lahko izbereš svojo ekipo. Če imaš ekipe že postavljene, samo preklapljaš med njimi z dotiki na desnem in levem robu izbora, sicer pa klikneš na enega od predlaganih Pokémonov in izbereš svoje. Tisti, ki je obarvan rdeče, se bo zamenjal.


Na hitro sem posnela bitko, za tiste, ki še niste preizkusili PvP.








Ni komentarjev:

Objavite komentar