ponedeljek, 31. december 2018

Srečno 2019!

Leto se zaključuje. V 2018 je bilo res polno doživetij in veselih trenutkov. Dobili smo dneve skupnosti, tono novih svetlečkov, novega ekskluzivnega Raid šefa (ki ima celo več oblik), raziskave, pa mitične Pokémone, ki smo jih pridobili s posebnimi raziskovalnimi projekti ...

Tono stvari smo lahko ulovili na Safari Zone-u v Dortmundu, ko smo potem po celotni Evropi dobili Corsolo v opravičilo za izpad strežnikov in izpad oddajnikov v velikem delu mesta. Tam so nas spremljali mnogi svetlečki, po svetu pa v tistem času svetleče Roselije, na Go Festu v Chicagu v ZDA so nas po vsem svetu spremljali svetleči Plusli in Minuni, zaradi Safari Zone-a v Yokosuki na Japonskem pa svetleči Wingulli. Za nagrado pri določenih ciljih pri teh dogodkih pa smo dobili Articuno, Zapdos in Moltres dneve. Kasneje pa še dodatno Gengar dan.

Postali smo lahko prijatelji, si pošiljali darila in odkrili novo vrsto jajc za valjenje. 7 km jajca so najprej vsebovala Alolan Pokémone, s časom pa so se v različnih dogodkih skrivali v njih tudi drugi. Nekateri Kanto regionalni Pokémoni, mladički in še in še. S trgovanjem Pokémonov smo dobili srečne Pokémone, ki za nadgrajevanje zahtevajo manj zvezdnega prahu. Tako lahko srečki hitro zrastejo v visok CP. Koliko XP točk prinese dobro prijateljevanje in dodatnih žog pri Raidih verjetno sploh ni potrebno omenjati (ogromno!).

V posebnih raziskavah smo dobili Mewa, Celebija, Spiritomba in Meltana. Zadnji je čisto nov Pokémon, ki so ga dodali v igro v smislu promocije izida igre Pokémon Let's GO Pikachu in Let's GO Eevee. Sedaj vsi nadlegujemo tiste, ki imajo Nintendo Switch in igro, da nam aktivirajo Meltan škatlo. (Hvala jim, da nas ne pošljejo nekam - v kakšne tri krasne. 😀)

Po skoraj letu dni Mewtwoja v ekskluzivnih Raidih nas je pozdravil Deoxys, najprej v obrambni obliki, zadnji letos pa je dobil napadalno obliko. Prav tako sedaj že lovimo Pokémone četrte generacije.

In hit decembra: PvP je končno ugledal luč sveta v Pokémon GO! Iz nagrad pri tem lahko dobimo Sinnoh Stone, s katerim lahko razvijamo določene Pokémone v tiste iz četrte generacije. Pa še sem kaj pozabila, ampak kdo bi mi zameril pri tolikšni obilici dogodkov, ki so se vrstili en za drugim v tem letu.

Skratka imeli smo se lepo. In takšno naj bo tudi leto, ki prihaja. Vse lepo in dobro v 2019 in veselo novim zmagam naproti.








sobota, 29. december 2018

Raziskovalni preboj v januarju in februarju 2019

Pred dnevi nas je Niantic presenetil z novico, da bodo raziskovalni preboji v januarju in februarju kmalu začenšega se leta vsebovali enake legendarne Pokémone kot smo jih imeli ta mesec z dodatkom Ho-oha in Lugie.

Tako je časovni okvir tega raziskovalnega preboja med 1. januarjem 2019 od 22. ure dalje ter 1. marcem 2019 do 22. ure zvečer.

Ti Pokémoni so:
  • legendarni ptiči: Articuno, Moltres in Zapdos
  • legendarne zveri: Entei, Raikou in Suicune
  • ter legendarni dvojec Ho-Oh in Lugia

Legendarne zveri do sedaj niso bile svetleče, za enkrat pa tega tudi ne pričakujemo. 



Kot že vemo, so lahko legendarni ptiči in legendarni dvojec v svetleči varianti (prikazani spodaj). Če ne razločiš svetleče od običajne oblike, se pri imenu Pokémona, ki ga boš prejel v lovljenje pokažejo tri zvezdice, skoraj takšne kot oznaka za možnost svetleče variante na infografiki (v brezbarvni varianti). Nekateri se razlikujejo le v malenkostih, kot na primer Zapdos ali Articuno. 






Si že imel srečo in iz raziskovalnega preboja prejel svetlečo varianto?

Prilagam nekaj CP tabel, da se bo vedelo, kateri so dobri. Mogoče dobiš kakšnega novega dobrega legendarnega za PvP. ☺ Manjkajoče bom dopolnjevala sproti. Za povečanje klikni na sliko.







četrtek, 27. december 2018

Rumeno-roza 7 km jajčka do 2. januarja

V 7 km jajcih se do 2. januarja zvečer skrivajo same lepe stvari. Velja omeniti, da velja za jajca, ki jih prejmemo iz daril, ki bodo odprta do 2. januarja zvečer. Valimo jih lahko tudi še kasneje. Zato poskrbi, da boš imel prostor še za kakšno 7 km jajce.

Kaj vse pa se v njih skriva?

CoupleOfGaming sta sestavila lepo infografiko:



"Žal" se v njih še vedno skrivajo določeni Alolan Pokémoni, vendar pa so v premoči malčki, nekaj od njih je celo novih (predstavila sem jih v enem preteklih člankov, nahajajo pa se tudi na infografiki). Z zvezdicami so označeni vsi malčki, ki se lahko posvetijo.

Srečno pri valjenju.




četrtek, 20. december 2018

Novi Raid šefi za zaključek leta

Leto se zaključuje, v igro prihajajo ledeni Pokémoni in novi Pokémoni četrte generacije. S tem pa so se tudi menjale pošasti v telovadnicah.

Sedaj lahko v telovadnicah premagamo naslednje Raid šefe:




Na infografiki je označeno tudi, kateri Raid šefi se lahko posvetijo.

Katerega boš šel premagati najprej?

Srečen božič z novimi Pokémoni in novimi svetlečki

Kot je že bilo omenjeno v enem prejšnjih člankov, so v igro prišle nove žepne pošasti četrte generacije in novi svetlečki. Ampak še zdaleč ne v tako malem obsegu kot je uradno pred prazničnim dogajanjem razglasil Niantic.

V igro so dodani:



Mladički se lahko izvalijo iz 7 km jajc, ki jih lahko dobiš iz daril, če imaš prosto mesto za jajca.

Novi svetlečki so naslednji:


Na infografiki je označeno, kako se lahko dobi novega svetlečega Pokémona. Mladička se lahko izvalita iz jajc (Pichu iz 2 km jajca, Azurill pa iz 7 km jajca).








sreda, 19. december 2018

Vstop v novo leto z legendarnim Heatranom

Še eno presenečenje nas je pričakalo to leto. V novo leto bomo namreč vstopili z legendarnim Pokémonom četrte generacije, Heatranom, ki je ognjenega in železnega tipa, spominja pa na žrelo vulkana, kjer se izliva lava.



Heatran je v Raide prišel že sinoči ob 22. uri, vendar ker pri nas ob tem času ni več Raid bitk, je na voljo od šeste ure zjutraj. Iz T5 jajc se bo valil vse do 15. januarja do večera po lokalnem času.

Premagata ga lahko že dva trenerja z napolnjenimi pravimi Pokémoni. Načeloma pa je priporočljiva udeležba od štirih trenerjev dalje.

Imel bo naslednja CP obsega:

  • 2058-2145 CP brez vremenske ojačitve na ravni 20
  • 2573-2681 CP z vremensko ojačitvijo pri sončnem in sneženem vremenu na ravni 25.


Heatran je občutljiv na nasprotnike tipa boj, voda in tla/zemlja (fighting, water & ground), na zadnje je kar dvojno občutljiv. Proti njemu niso slabi tudi Pokémoni tipa žužek, pravljični, rastlina, ledeni, strupeni, železni, zmaj, leteči, normalni in psihični (bug, fairy, grass, ice, poison, steel, dragon, flying, normal & psychic).

Najboljša nasprotnika sta:

  • Groudon z napadoma Mud Shot in Earthquake
  • Rhyperior z napadoma Mud Slap in Earthquake


Ostali dobri nasprotniki so:

  • Golem z napadoma Mud Slap in Earthquake
  • Swampert z napadi Mud Slap ali Water Gun in Earthquake
  • Donphan z napadi Tackle ali Counter in Earthquake
  • Rhydon z napadoma Mud Slap in Earthquake
  • Flygon z napadoma Mud Shot in Earthquake


Če nimaš tudi teh Pokémonov, lahko uporabiš tudi Pokémone kot so:

  • Machamp z napadoma Counter in Dynamic Punch
  • Breloom z napadoma Counter in Dynamic Punch
  • Hariyama z napadoma Counter in Dynamic Punch
  • Dugtrio (alolan) z napadoma Mud.Slap in Mud Bomb
  • Blaziken z napadoma Counter in Focus Blast
  • Gyarados z napadoma Waterfall in Hydro Pump




torek, 18. december 2018

Nova forma Deoxysa

DNK Pokémon Deoxys se je do sedaj pojavljal v ekskluzivnih Raidih v svoji normalni obliki. Njegove roke v tej obliki spominjajo na spiralo DNK. Ampak nič več; povabila na ekskluzivne Raide po 20. decembru 2018 bodo vsebovala vabilo za novo obliko, napad obliko.



Pri tem pa pozor: normalno obliko Deoxysa je bilo enostavno premagati, saj sta bila potrebna le dva trenerja z dobrimi napolnjenimi nasprotniki, možno ga je bilo premagati tudi v solo varianti. Tukaj bo drugače, saj je bo Deoxys boril kot lev, ampak še vedno ne kot njegov predhodnik, Mewtwo. Potrebovali bomo najmanj dobre tri trenerje, če seveda ne bo vetrovno, saj je takrat Deoxys ojačan.

Napad oblika Deoxysa bo imela naslednji razpon CP-jev:
  • 1372 - 1474 CP brez vremenske ojačitve (raven 20)
  • 1716 - 1842 CP z vremensko ojačitvijo pri vetrovnem vremenu v igri (raven 25)

100 % IV bosta torej 1474 CP in 1842 CP.

Deoxys napad oblike je šibek proti Pokémonom tipov žužek, temni in duh (bug, dark, ghost). Najbolje bo uporabljati proti njemu naslednje Pokémone:

  • Tyranitar z napadoma Bite in Crunch
  • Deoxys (napad) z napadoma Poison Jab in Dark Pulse
  • Gengar z napadi Shadow Claw, Hex, Lick in Shadow Ball
  • Absol z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Honchkrow z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Weavile z napadoma Faint Attack in Foul Play


Če še nimaš teh Pokémonov, so proti njemu dobri tudi:

  • Mewtwo z napadoma Psycho Cut in Shadow Ball
  • Pinsir z napadoma Bug Bite in X-Scissor
  • Sharpedo z napadoma Bite in Crunch
  • Houndoom z napadoma Snarl in Foul Play
  • Scizor z napadoma Fury Cutter in X-Scissor


Če nimaš tudi teh, se pridruži večji skupini trenerjev, kjer ne bo pomembno, da imaš dobre Pokémone za bitko proti Deoxysu. Vrste napadov posameznega Pokémona vidiš pod kartico Pokémona samega.



Točni datum, kdaj bomo prejeli povabila za to obliko Deoxysa, bom navedla v tem članku naknadno, ko se bo izvedelo kaj bolj natančno, kdaj bodo izdana povabila. Načeloma pa velja, da bo za to obliko veljalo prvo povabilo, ki ga bomo prejeli po 20. decembru 2018. Zdaj trenutno trdijo, da naslednjega vala povabil ne bodo poslali 19. decembra, ampak dan kasneje, tako da bomo to obliko Deoxysa lahko najverjetneje ujeli še letos.


Če še nisi nikoli dobil povabila na ekskluzivni Raid (v nadaljevanju EX Raid), se moraš najprej bojevati v kateremkoli Raidu v telovadnicah, ki so javljena kot "EX Raid Gym". V telovadnici se to vidi v desnem zgornjem kotu.



Načeloma velja, da se udeležiš Raida v določeni telovadnici v preteklem tednu pred podelitvijo povabil, da lahko dobiš povabilo. Seveda je pa to načelo, ki ne izključuje izjem. Če redko igraš, lahko dobiš povabilo za EX Raid tudi v telovadnici, ki je nisi obiskal že en mesec.

Če še nisi povezan z lokalno ekipo trenerjev in če sam nimaš dovolj prijateljev sotrenerjev, da bi lahko premagali Deoxysa, pridi na lokacijo pet minut preden se EX jajce izvali in se s tem prične EX Raid. Veliko trenerjev namreč gre v boj takoj, ko se jajce izvali. Torej je tako največja verjetnost, da ujameš kakšno ekipo, ki te bo sprejela medse.

Pa srečno!




sobota, 15. december 2018

Božični dogodki v Pokémon GO

Veselje in radost prihaja v igro, saj se ponovno vrača (tokrat tudi svetleči) Delibird, ki ga drugače kot okoli božiča ne morejo ujeti.



18. decembra se bodo v igri začeli pogosteje pojavljati Pokémoni ledenega tipa, to pa zajema Pokémone kot so Jynx, Sneasel, Swinub, Snorunt, Spheal (ja, špehek tudi) in Snover - ta je popolnoma nov! Poleg tega bo Pikachu že tradicionalno prejel posebno božično kapico. Te počitniške pojave pa bodo trajale vse do 2. januarja prihodnje leto. Ja, leto se izteka.



In le kakšno bi bilo praznovanje brez daril? Pokémoni kot so Smoochum, Azuril in Munchlax (o, ta je tudi nov!), se bodo pogosteje izvalili iz 7 km jajc, ki jih bomo prejeli iz daril po 22. uri 18. decembra.



Da bi se vsa ta jajca hitreje valila, se je Niantic odločil, da nas obdari z dodatnim inkubatorjem na dan. Ko bomo zasukali prvi plošček na Pokéstopu v dnevu, bomo prejeli inkubator za enkratno rabo, vse do 2. januarja.

Da bi bilo praznovanje še bolj veselo, bomo dobili še druge ugodnosti:

  • 18.-22. decembra: dvojni bonbončki za lovljenje in pošiljanje Pokémonov profesorju Willowu
  • 22.-26. decembra: dvojna doza zvezdnega prahu za vse ulovljene Pokémone
  • 26.-30. decembra: dvojne XP točke za lovljenje Pokémonov
  • 30. debembra - 2. januarja: dvojni učinek inkubatorjev


Poskrbimo, da bomo lahko do največje mere izrabili vse te ugodnosti.

V trgovino z oblačili za naše avatarje bodo dodali tudi pulover, rokavice in škornje v temi Delibirda. Tudi ti bodo na voljo 18. decembra od 22. ure dalje.

Na sliki iz uradne objave so vidni tudi drugi Pokémoni, ki jih do sedaj še nismo imeli v igri. 

Vesele praznike!


Lugia in Ho-Oh v Raidih do ponedeljka

Lugia in Ho-Oh sta se že velikokrat vrnila, in tudi sedaj lahko ta legendarna priča pričakujemo te tri dni v Raidih po svetu. Dogodek se je pričel že sinoči ob 22. uri, vendar takrat v Sloveniji Raidov ni več, tako da velja časovni okvir od danes pa do ponedeljka zvečer.

Kot je bilo že nekajkrat, sta oba v svetleči obliki, svetlečo obliko pa 100 % ujamemo, če jo le uspemo ujeti v eno žogo. Lugia ima namesto modre rdečo barvo, Ho-Oh pa se v celoti bohoti v zlati barvi.

Za Lugio potrebujemo 5 igralcev na ravni 40 in najmanj 8 igralcev, če so trenerji tudi pod ravnijo 38, ČE imajo prave in utrjene nasprotnike za bitko.

Srečno.


četrtek, 13. december 2018

Igralec na igralca omogočen, pripravite se na bitko!

Vsi smo že več kot dve leti nestrpno pričakovali bitko igralec na igralca (v nadaljevanju PvP = Player versus Player). In dejansko, danes je dan, ko je ta funkcija v igri!

Med tretjo in četrto uro so to funkcijo vklopili za igralce ravni 40, v nekaj urah pa je bilo to že na voljo za vse nad ravnijo 10, vključno z njo. To je javljeno stanje od Niantica. S to uro smo tudi vsi prisiljeni posodobiti igro, saj drugače ne moremo igrati. Če bi kdo pozabil, ni nobene panike, saj igra sama opozori, da se mora posodobiti, potem pa preusmeri v aplikacijo za nameščanje in posodabljanje aplikacij naprave.

Torej, uporabljali bomo po tri Pokémone na bitko. Skupine Pokémonov si lahko nastavimo enako kot za Raid bitke, med Pokémoni, v zavihku Party. Sedaj tam najdemo predalčke tudi za Super, Master in Ultra ligo.



S pritiskom na + boš dodal novo skupino, ki jo boš potem lahko uporabil v bitki v določeni ligi. Najprej jo poimenuješ in stisneš na OK. 



Pojavi se ti nova skupinica s tremi pluski, stisneš na levega, da se odpre izbiranje Pokémonov. Ponudi ti samo tiste, ki jih lahko izbereš.




Sedaj si pripravljen na bitko. Zapustiš ta predelek in greš na začetni zaslon, kjer je zemljevid. Sedaj je odvisno, s kom se boš bojeval. S super prijatelji in najboljšimi prijatelji se lahko bojuješ tudi na daljavo. Klikneš na svoj avatar levo spodaj, preklopiš na zavihek Friends, kjer so tvoji prijatelji, klikneš na enega od njih, potem pa se pojavi naslednji zaslon.



Klikneš na zeleno bojno polje, kjer spodaj piše Battle. Takoj za tem izbereš, v kateri ligi se želiš bojevati. Takoj za tem igra tvojemu prijatelju pošlje povabilo, da se želiš bojevati. On lahko to sprejme ali pa zavrne.



Obstaja tudi druga pot. Za vse ostale, ki niso tako "dobri prijatelji", morata z nasprotniku biti blizu, najbolje, da sta en ob drugem, načeloma pa velja enako kot za trgovanje s Pokémoni zaradi razlik v določevanju lokacije. Lahko pa se bojuješ tudi s tistimi, ki jih sploh nimaš med prijatelji. Klikniti moraš na zemljevidu spodaj desno, kjer kaže bližnje Pokémone. Tam se sedaj prikažejo trije zavihki, prvi, skrajno levo je Battle, kjer se nahaja tvoja QR koda, seveda pa tudi gumb, ki odpre kamero, da ti skeniraš nasprotnikovo kodo.



Lahko pa si samo v začetnem zaslonu in počakaš, da ti nasprotnik pošlje povabilo in ga sprejmeš.

Za tem se pojavi zaslon, kjer lahko izbereš svojo ekipo. Če imaš ekipe že postavljene, samo preklapljaš med njimi z dotiki na desnem in levem robu izbora, sicer pa klikneš na enega od predlaganih Pokémonov in izbereš svoje. Tisti, ki je obarvan rdeče, se bo zamenjal.


Na hitro sem posnela bitko, za tiste, ki še niste preizkusili PvP.








torek, 11. december 2018

Svetleči Pokémoni, v igri do začetka decembra 2018

Na spodnji infografiki so vsi Pokémoni, ki imajo trenutno uveljavljeno svetlečo obliko v Pokémon GO.


Sliko in interaktivni svetleči seznam lahko najdemo na spletni strani LeekDuck.com.

Raziskovalne nalove v decembru 2019

Spodaj na infografiki so predstavljene raziskovalne naloge, ki nam potem za nagrado dajo Pokémona.


Celotno velikost slike lahko najdete na spletni strani LeekDuck.

sreda, 5. december 2018

Kmalu PvP - razkrite nove podrobnosti

V Pokémon GO se čedalje bolj bližamo dnevu, ki bodo na voljo bitke Igralec na igralca.



Od tedaj, ko smo ujeli svojega prvega Pokémona pa vse do sestave ekip Pokémonov, ki smo si jih razvili in jih napolnili do določene mere ali celo do maksimuma, da smo lahko napadali Raid šefe, med katere spadajo tudi legendarni Pokémoni, smo razvijali določena znanja in izkušnje skozi več kot dve leti. Pa smo pripravljeni na bitko ena na ena? To se bo pokazalo kmalu.


Ta mesec bomo začeli z bitkami, kjer bomo izzvali svoje prijatelje ali znance, in to ob katerem koli času. Drugega trenerja bomo lahko izzvali s pomočjo bojne QR kode (ta se bo nahajala v istem gumbu kot bližnji Pokémoni in Raid bitke, samo v dodatnem zavihku), potem pa bomo potem izbrali ekipo treh Pokémonov. Ko bo bitka dokončana, bosta oba trenerja prejela super nagrade, kjer bomo lahko po novem prejeli tudi razvojne kamne kot je Sinnoh Stone. Te nagrade bomo lahko dobili samo v prvih treh bitkah dneva, četudi bomo opravili več bitk v dnevu.


Da bi bil zagotovljen "fair play" (pravična igra), morata trenerja tekmovati v isti ligi, ki omejuje bojne Pokémone s CP-ji. Moč kot sama ne bo zagotovila zmage. Ne glede na to, ali bomo tekmovali s Caterpie-jem ali MewTwo-jem, bo zmagal tisti, ki si bo postavil boljšo strategijo. Obstajata pa dva Pokémona, ki jih ne bomo mogli izbrati. To sta Ditto in Shedinja. Njuna kompleksnost implementiranja je prevelika, da bi ju lahko za enkrat zajeli v igro.


Bitke so zasnovane za hitro igranje v realnem času, zato nam ne bo potrebno čakati, da pridemo na vrsto kot pri ostalih originalnih Pokémon igrah. Izbrani Pokémoni bodo zmožni izvesti oba napada, tako hitrega kot napolnjenega. Med pripravami na bitko bomo lahko uporabili zvezdni prah in Pokémonove sladkorčke za dodaten napolnjen napad med igro. Čas uporabe dejanj v bitki bo zelo pomemben. Če bomo dobro spremljali napade nasprotnika, bomo lahko pravi čas aktivirali ščit, da bomo zaščitili svojo žepno pošast pred kritično škodo. Vendar bo vsak trener imel na bitko na voljo le določeno število ščitov, potem pa bo Pokémon ostal nezaščiten.

Ostalih predmetov za izboljšanje bojujočega Pokémona ne bo mogoče uporabljati. Tako ne pride v poštev, da bi sredi igre z napitki in kamni oživljali Pokémona.


Načeloma bodo morali biti trenerji blizu oz. en poleg drugega, da se bodo lahko bojevali, medtem ko se bodo Ultra in Best prijatelji lahko bojevali ne glede na to, kje se bodo nahajali. Za bojevanje ne bo potrebno, da bi bila trenerja povezana kot prijatelja. Pomembna bo samo bojna QR koda.


Če ne bomo prepričani, da smo res pripravljeni na boj z ostalimi trenerji, nam bodo na voljo tudi vodje vseh treh ekip: Spark, Candela in Blanche. Ti bodo vedno navoljo, da preizkusijo naš pogum. Enkrat dnevno bomo iz teh treningov lahko prejeli lepe nagrade, med njimi tudi zvezdni prah za razvijanje Pokémonov. Tu bomo lahko spet imeli možnost pridobiti Ace Trainer značko, ki je že od spremembe sistema telovadnic do sedaj bila zamrznjena za napredovanje.

Pokémone, ki jih bomo uporabili v teh bitkah, ne bo potrebno zdraviti. Po igri se bodo vrnili v škatlo zdravi in čili, pripravljeni na boj z Raid šefi.



S kom se boš pa ti prvo pomeril?

(Slike iz uradne strani Pokémon GO)



sobota, 1. december 2018

Sinnoh Stone samo še potencialna nagrada Raziskovalnega preboja

Samo 10 dni je veljalo, da je Sinnoh Stone zagotovljen kot ena od nagrad Raziskovalnega preboja. Sedaj to ni več zagotovljeno. Niantic je na Twitterju zapisal, da se je Sinnoh Stone pridružil ostalim razvojnim predmetom za Raziskovalni preboj, da pa bo v prihodnje več načinov, kako ga pridobiti.



To pomeni, da imamo nekje slabe 20 % možnosti, da v Raziskovalnem preboju dobimo Sinnoh Stone. Vse, kar je več od napisanega, so le špekulacije. Tako lahko špekuliramo, da bomo lahko Sinnoh Stone kmalu dobili tudi iz sedemdnevnega zaporedja vrtenja diskov na Pokéstopih in v telovadnicah, mogoče tudi v raziskovalnih nalogah ali pa tudi iz navadnega vrtenja diskov na Pokéstopih, tako kot na primer smo že do sedaj lahko opazili, da smo kdaj dobili Upgrade ali kateri drugi predmet.

Predstavljen Igralec na igralca (PvP)

Kot so obljubili že januarja, da prihaja ta novost konec leta, se to očitno uresničuje. Nekaj, kar igralci originalnih Pokémon iger čakajo že od prvega dne izida te igre, dve leti in pol. To je opcija Igralec na igralca ali angleško okrajšano PvP (player versus player). Tako se bomo lahko borili en proti drugemu, in sicer v treh različnih ligah.




Na sliki iz uradne Nianticove strani Pokémon GO lahko vidimo, da bomo imeli na izbiro Super ligo, Ultra ligo in Master ligo. Značke so posnemane po barvah žog, ki obstajajo v Pokémon igrah - Great Ball, Ultra Ball in Master Ball - slednje v Pokémon GO še ne poznamo, je pa vijolična žoga z dvema roza pikama.



V Super ligi se bomo lahko borili s Pokémoni, ki smo jih šele ujeli, ki se ne razvijejo preveč ... skratka, z vsemi tistimi, ki imajo najvišji CP 1.500. V to kategorijo pridejo na primer Plusle in Minun, večino Pokémonov, ravnokar ujetih v divjini in podobno. Lahko še naštejem nekaj Pokémonov, ki imajo najvišji CP pod to mejo: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Caterpie, Metapod, Weedle, Kakuna, Pidgey, Pidgeotto in tako dalje.

V Ultra ligi bomo lahko igrali s Pokémoni, ki imajo najvišji CP 2.500. To so že malo bolj razviti in malo bolj močni Pokémoni. Sem na primer spadajo delno ali polno razviti in izgrajeni Pokémoni kot so: Blastoise, Butterfree, Beedrill ... in seveda mnogi drugi. Verjetno tudi nekaj legendarnih, če jih bodo vključili v to.

V Master ligi omejitev ne bo. Tu se bomo lahko bojevali z vsemi Pokémoni, ki jih premoremo. To bo tudi najbolj zahtevna liga. Sem bodo na primer spadali najboljši Alakazami, Machampi, Jynxi, Rhydoni ... pa seveda tudi vsi legendarni Pokémoni, če jih bodo vključili v ta sistem.


So pa na družbenih omrežjih pokazali tudi, da bomo lahko za vsako ligo že vnaprej pripravili več skupin, tako kot imamo sedaj na primer Party skupine za Raide.


Vsekakor je s strani igralcev, ki so imeli priložnost ekskluzivno preizkusiti to opcijo, bilo rečeno, da bo ta igra Igralec proti igralcu zahtevala precej strategije, premišljevanja in podobno. Tukaj ne bo veljalo, da v skupino za bitko namečemo Pokémone kot so Blissey, Aggron in podobni, kar nam velikokrat predlaga igra za boj v Raidih. Razen, če imamo potem srečo. Vsekakor pa je sedaj zadnji čas za tiste, ki še ne vedo, kateri Pokémoni so dobri proti katerim, da se tega naučijo.

To pa v primeru, da bodo sploh uporabljali to opcijo. 😉