ponedeljek, 5. november 2018

Sinhronizacija doživetij in Prehojena razdalija

Sinhronizacija doživetij - Adventure Sync


V igro so 1. novembra vključili Sinhronizacijo doživetij ali po angleško Adventure Sync. Ta opcija ne deluje sama po sebi, ampak jo je potrebno vklopiti v nastavitvah v igri sami.

Opozorilo: Opcija ne deluje, če imaš vklopljeno varčevanje z baterijo v telefonu!

Navodila, da bo Sinhronizacija doživetij res delovala kot mora


Do nastavitev prideš tako, da na začetnem naslovu, kjer vidiš svoj lik in karto, klikneš na sredinsko Pokéžogo, potem pa poiščeš nastavitve (Settings), nakar se ti odpre seznam, kjer lahko nastavljaš različne funkcije. Če želiš vklopiti to opcijo, moraš stisniti na krogec poleg Adventure Sync (prikazano na sliki).



Ko to opcijo omogočiš, te telegon vpraša, s katerim elektronskim naslovom želiš, da se spremlja vso prehojeno razdalijo. Tukaj moraš označiti isti e-mail naslov kot ga uporabljaš za igro. Če se prijavljaš s Facebook računom, verjetno ni važno, s katerim Google računom spremljaš prehojeno. Nihče še ni javil, kako je, če se na isti napravi uporablja 2 računa izmenično. Če najdem, bom definitivno dodala kakšen odstavek tudi o tem.

Najprej izbereš račun (na levem delu slike), potem pa dovoliš aplikaciji, da izvaja Adventure Sync (Allow - na desnem delu slike).




iOS naprave:

Settings > Adventure Sync > vklopi opcijo kot je zgoraj prikazano na sliki > vklopi vse kategorije > Allow

Android naprave:

Dejansko deluje tako, kot je opisano zgoraj. Android naprave uporabljajo Google Fit aplikacijo za štetje korakov, zato jo namesti (če je še nimaš), če želiš uporabljati to funkcijo. Če sinhronizacija ne deluje kot bi morala, se prepričaj, da ima Google Fit dovoljenje za uporabo pomnilnika in tvoje lokacije. To najdeš v sistemskih nastavitvah telefona, Splošno, Aplikacije in obvestila, Google fit, Dovoljenja in vklopi oboje.



Enako se prepričaj za igro. Na seznamu aplikacij poišči Pokémon GO in pojdi pod Dovoljenja. Tam vklopi vse opcije. Hudič brez tega ne deluje dobro.



Kaj ta Sinhronizacija doživetij sploh počne? Deluje samo takrat, ko je igra popolnoma zaprta. Od trenutka, ko zapreš igro, začne uporabljati pedometer telefona in šteje tvoje korake in razdalijo, ki jo prehodiš. Tako lahko sprehajaš svojega Pokémona in vališ jajca tudi, ko igre sploh nimaš vklopljene. Aplikacija ti pošlje potisno sporočilo, ko tvoj Buddy Pokémon najde sladkorčka ter ko se izvali kakšno jajce.

Vendar ima zadeva omejitev hitrosti. Štelo bo samo tisto razdalijo, ki je bila prehojena oz. pretečena pod 10,5 km/h. Kar je nad to razdalijo, bo pedometer sicer štel, vendar igra ne bo upoštevala. Upoštevati pa je tudi treba, da imata pedometer in igra včasih zamik s sinhronizacijo podatkov. Gledano realno smo to lahko opazili tudi v igri sami že ves čas od začetka, ko smo igro začeli igrati.

Seveda ti ni potrebno vklopiti tega, če tega ne želiš. Ravno zaradi te opcije so posodobili Politiko zasebnosti (Privacy Policy), saj mora potem aplikacija spremljati lokacijo, kje se nahajaš.


Prehojeni kilometri


Sinhronizacija doživetij pa ni edina novost v igri. Prav tako so dodali nove nagrade za prehojene kilometre, kjer imaš določene cilje, ki jih moraš izpolniti. Tokrat so to prehojeni kilometri v intervalu enega tedna.. Tukaj potem pride zelo prav, da si vklopiš Sinhronizacijo doživetij. Ta opcija ti šteje kilometre v tekočem tednu. Kolikor je do sedaj znano, naj bi se interval osveževal ob 9. uri ob ponedeljkih zjutraj.

Na sliki (iz subreddita Silphroada) so nagrade, ki jih prejmeš, ko prehodiš določeno razdalijo. ("or" pomeni "ali")



Dobiti 10 km jajce iz te nagrade se res splača, saj je velika verjetnost, da se bo iz te jajce izvalil Riolu (ki ga lahko dobiš le iz 10 km jajca) ali Shinx (ta je na voljo tudi v T1 raidih, vendar je lahko svetleč - shiny!) Da prejmeš jajce v nagradi, moraš imeti prosto mesto v predelku za jajca.






Ni komentarjev:

Objavite komentar