torek, 21. maj 2019

Novi Pokémoni, nove razvojne faze in še več

Zagotovo si že opazil, da so se ti na listi bližnjih Pokémonov pojavile sence in da si lahko ujel nekatere nove Pokémone. Ja, Niantic nam je sprostil še en val novih Pokémonov, ki imajo precej zanimive lastnosti.


Naj najprej naštejem, kar so sami povedali o novostih v igri, potem pa bom razložila še podrobneje.

  • Novi Pokémoni iz Sinnoh regije so sedaj na voljo v divjini in v jajcih.
  • Dodali so novi napad, ki se imenuje Earth Power. Imeli ga bodo lahko nekateri Pokémoni 4. generacije in pa drugi: Nidoqueen, Nidoking, Aerodactyl, Camerupt in Claydol.
  • V trgovino so dodani novi Lure moduli, kasneje pa bodo na voljo tudi kot nagrade za raziskovalne naloge. Ti moduli privlačijo določene tipe Pokémonov:
    • Glacial Lure Module (ledeni Lure modul) privlači Pokémone, ki so ledenega in vodnega tipa (Ice, Water).
    • Mossy Lure Module (listni Lure modul) privlači vse Pokémone, ki se radi potikajo po listju in travi; to so žuželkasti, travnati in strupeni Pokémoni (Bug, Grass, Poison).
    • Magnetic Lure Module (magnetni Lure modul) privlači Pokémone, ki jih privlaži elektromagnetna sila; to so električni, železni in zemeljski Pokémoni (Electric, Steel, Rock).
  • Ko bomo trenerji v bližini Pokéstopa, na katerem bo primeren posebni Lure modul ter bomo zavrteli disk v njem, bomo lahko razvili tudi Magneton-a, Nosepass-a in Eevee-ja.
    • Lahko izbiramo, če jih želimo razviti v določene Pokémone ali ne.

Torej poleg Glacial Lure modula lahko Eevee-ja razvijemo v Glaceon-a, poleg Mossy Lure modula lahko Eevee-ja razvijemo v Leafeon-a, poleg Magnetic Lure modula pa Magneton-a v Magnezone-a in Nosepass-a v Probopass-a.



Na zgornji infografiki Instagram uporabnika CoupleOfGaming so prikazani tudi nekateri novi Pokémoni, ki jih lahko najdemo v divjini. Niso pa to vsi. Slikovno so prikazani na spodnji infografiki Instagram uporabnika Shinyinstinct.


Na levi strani je polžji Pokémon Shellos. Vidna sta dva različna. Roza je Weast Sea Shellos, torej Shellos zahodnega morja, modro-zeleni pa je East Sea Shellos, Shellos vzhodnega morja. Že iz imen se vidi, da gre za regionalna Pokémona, ločna črta pa poteka na ničelnem poldnevniku. Razvijeta se torej vsak v svojo obliko Gastrodon-a.

Naslednji ima kar tri oblike in to je Burmi. Z zelenimi listki obdan je rastlinski Burmi, medtem ko je drugi obdan s peskom in tretji v bistvu z nekakšimi roza smetmi. So delno regionalni, saj je smetkasti Burmi pojavlja bolj v mestih, listkasti v naravi, peskasti pa načeloma v puščavah oz. tam, kjer se nahajajo peščena tla. Vse tri ženske verzije se razvijejo v dokaj podobne Wormadam-e, medtem ko se moški primerki razvijejo v istega Mothim-a.

Cherubi je češnjev Pokémon. Razvije se lahko v Cherrim-a, ta pa ima dve obliki. Splošno, vijolično obliko, ter sončno, rumeno-rožnato obliko.

Zadnja novo dodana družinica je Hippopotas družinica. Hippopotas ima moško in žensko obliko. Bolj rumenkasti je moški in bolj rjavkasta je ženska. Vsak ima svojo razvojno obliko Hippowdon-a, in sicer moški Hippowdon je rumeno-sive barve, ženski pa dveh različnih odtenkov sive.

Še en nov Pokémon, ki je na voljo po novem, je Gible. Ta se potem razbije v Gabite-a in še kasneje v Garchomp-a. Nahaja se na zgornji infografiki, ki sta jo naredila CoupleOfGaming, celotna družinica pa na spodnji sliki.


__________

Eevee je znan po tem, da se lahko enkrat samkrat razvije v želeno obliko tudi s preimenovanjem. Na spodnji infografiki Instagram uporabnika LeekDuck je razvidno, kako je potrevno poimenovati Eevee, da se razvije v želeno razvojno obliko.


Upam, da ti je članek v pomoč pri lovljenju in razvijanju novih Pokémonov. Pa srečno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar