petek, 31. maj 2019

Teden pustolovščin je nazaj!

Spakiraj torbo, zaveži si svoje pohodne čevlje in se pripravi! Kmalu se prične Teden pustolovščin, ki bo pretresel tla pod nogami. Spet z novimi svetlečki, časovno omejenimi terenskimi raziskavami in raziskovanjem še neobiskanega s svojim Pokémon kolegom.




Dogodek bo potekal:
od 4. junija 2019 od 22. ure zvečer
do 11. junija 2019 do 22. ure zvečer (po CEST).


Kaj se bo dogajalo?

  • Pokémoni kamenega tipa kot so Geodude, Phyhorn, Omanyte, Aron, Lileep, Anorith in veliko drugih se bodo pogosteje pojavljali v divjini.
  • Pokémoni kot so Onix, Larvitar, Lileep, Anorith in Shieldon se bodo valili iz svežih 2 KM jajc (tistih, ki jih bomo pobrali v času trajanja dogodka). 
  • Kamniti Pokémoni se bodo pojavljali v telovadnicah kot Raid šefi.
  • Po novem se nam bodo lahko posvetili Onix, Lileep ali Anorith!


Bonusi:

  • Za sprehajanje malega kolega (buddy) bomo prejeli kar 4 krat toliko bonbončkov kot navadno. (Vklopi Adventure Sync v nastavitvah, da bo štel res vsak korak.)
  • Za vsak Pokéstop, ki ga še nikoli nisi zavrtel, boš prejel kar 10x toliko XP kot sicer (2.500 XP, z vklopljenim jajcem pa kar 5.000 XP).
  • Trenerji, ki bodo prehodili v tistem tednu 50 km, bodo prejeli 50.000 enot zvezdnega prahu in 15 redkih bonbončkov (Rare Candy - lahko jih porabimo na kateremkoli Pokémonu).


Raziskovalne naloge:

  • V tem času bodo na voljo tudi posebne raziskovalne naloge, kjer bomo najverjetneje za nagrado prejemali nove tri možne svetlečke. 

Poišči malo svojega pustolovskega duha. Nikoli ne veš, kaj lahko najdeš okoli sebe.

Pa še nekaj primerov svetlikanja:





sreda, 29. maj 2019

Novi Raid šefi od 29. maja 2019 dalje

Spodaj na sliki ustvarjalca LeekDuck je seznam vseh Raid šefov, ki so in bodo zavzeli Raid bitke v naslednjih nekaj dneh. (Klikni na sliko za povečavo.)


Kaj več dodam kasneje. Trenutno pa: Srečno!




torek, 28. maj 2019

Ker je Cresselia nazaj

Cresselia je T5 legendarni Raid šef v Pokémon GO s 33794 CP. Njeni najboljši nasprotniki so Pokémoni tipa duh in temni. Šibka je proti žuželkastim, duh in temnim napadom.

Njen CP obseg za lovljenje je:

  • 1555 - 1633 CP v normalnih pogojih
  • 1944 - 2041 CP v vetrovnem vremenu

V T5 Raidih bo do 18. junija 2019 do 22. ure zvečer (po CEST).

Da bi Cresselio premagali v dvoje, bi morali imeti izjemn osrečo. To je mogoče doseči le z ekipo Gengarjev na nivoju 40 z napadoma Shadow Claw/Lick in Shadow Ball v meglenih vremenskih pogojih v igri.

Na sliki je infografika Instagram uporabnika LeekDuck, ki ti je lahko v pomoč, sicer pa je vse v besedi v tem članku.



Načeloma je potrebnih 3-5 trenerjev na višjih nivojih z najboljšimi nasprotniki na nivoju 30 in več, z nižjimi nasprotniki pa je potrebno 6-20 trenerjev.

Najboljši nasprotniki:

  • Giratina (Origin) z napadoma Shadow Claw in Shadow Ball
  • Mewtwo z napadoma Confusion/Psycho Cut in Shadow Ball
  • Gengar z napadoma Shadow Claw/Lick in Shadow Ball


Zelo dobri nasprotniki:

  • Tyranitar z napadoma Bite in Crunch
  • Weavile z napadoma Feint Attack in Foul Play
  • Houndoom z napadoma Snarl in Foul Play
  • Pinsir z napadoma Fury Cutter in X-Scissor
  • Scisor z napadoma Fury Cutter in X-Scissor


Dobri nasprotniki:

  • Honchkrow z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Absol z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Sharpedo z napadoma Bite in Crunch
  • Benette z napadoma Shadow Claw in Shadow Ball


Naj bodo ti Pokémoni v tvoji ekipi. Bodi pripravljen/-a in si pripravi Party skupino.

sobota, 25. maj 2019

Stari povratniki in legendarna mitična pojava

Niantic-a resno skrbi, ali uživamo v ekstra specialnem Raid tednu. Zato so pri njih napovedali legendarne Raid šefe do nekje konca julija. Kot so že napovedali, Melsprit, Uxie in Azelf zaenkrat ne bodo krožili. Še vedno ostajajo regionalni. So se pa odločili v igro poslati novega svetlečega legendarca. 


Legendarni Raidi si bodo sledili takole:

Cresselia:

Psihološki Legendarni Pokémon Cresselia baje predstavlja polmesec, ampak med bitko ne dovoli, da bi te njena privlačna zunanjost pretentala. Pokémoni psihičnega tipa so šibki proti žužkom, duhovom in mračnim



Na sliki je moja priredba svetleče Cresselie, ki jo bo moč dobiti:

od 28. maja 2019 od 6. ure zjutraj
do 18. junija 2019 do 22. ure zvečer (po CEST v tem pasu).

To bo naš novi svetleči Pokémon.

Kyogre:


Ta morska pošast se je pri nas že večkrat vrnila, in to tudi v svetleči obliki. Še vedno je v vojni z Groudon-om. Ta vodni legendarni Pokémon je šibek proti travnim in električnim Pokémonom. Pa si sposoben pripraviti Kyogre-a do tega, da se bo bojeval ob tvojem boku?


Na sliki je svetleči Kyogre. Ponovno ga bo moč pridobiti:

od 19. junija 2019 od 6. ure zjutraj
do 27. junija 2019 do 22. ure zvečer (po CEST v tem pasu).

Groudon:


Groudon naj bi bíl titanske boje s Kyogre-om preden je padel v globoki spanec. Ker je zemeljski Pokémon, je šibek proti vodnim, travnatim in ledenim Pokémonom, zato jih je pametno uporabiti kot njegove nasprotnike.



Svetlečega Groudon-a bomo spet lovili:

od 28. junija 2019 od 6. ure zjutraj
do 10. julija 2019 do 22. ure zvečer (po CEST v tem pasu).

Nekateri so ponovnega prihoda zadnjih dveh veseli, drugi spet ne. Glede na to, da se določeni legendarni Pokémoni pojavljajo spet in spet in spet, so jih nekateri že naveličani, spet novi igralci pa navdušeni. Vsakemu svoje.

Upam, da si najdete, kar si želite najti in da ne bo preveč slabo volje.

Se kaj vidimo naokoli, kajne?









četrtek, 23. maj 2019

Dan skupnosti - junij 2019

Vsi dobro poznamo lenivca, ki se vali iz 10 km jajce in je v naravi izredno redek. Na družbenih omrežjih so pri Nianticu objavili naslednji Dan skupnosti, na katerem bo zvezda dneva Slakoth.

Dogodek bo potekal:
v torek, 8. junija 2019, od 15. do 18. ure (po CEST)



Na sliki, ki jo je ustvaril LeekDuck so vidne vse tri svetleče oblike. Svetleči Slakoth je roza barve, njegovi razvojni fazi pa nista toliko različni od normalnih oblik. Virogoth ima malo oranžne frizurice, Slaking pa je malo posivel.

Kaj vse se bo dogajalo:

  • Slakoth se bo pogosteje pojavljal v naravi. Našli si bomo lahko tudi svetlečo obliko.
  • Jajca bomo valili kar 4x hitreje. Tako bo z normalnim inkubatorjem za 2 km jajce treba prehoditi le 500 m in tako dalje. Info o razdaljah se nahaja spodaj.
  • Lure moduli bodo trajali 3 ure, če jih bomo aktivirali od 15. do 18. ure. Lure moduli aktivirani samo par sekund prej bodo trajali samo pol ure.
  • Posebnega napada še niso razkrili, po vsej verjetnosti pa bo to Smack Down. Sledite objavi za spremembe.

TM moduli ne bodo delovali za posebni napad ob Dnevu skupnosti. Slaking bo dobil posebni napad le med 15. in 19. uro tega dne.

Razdalja za valjenje jajc bo skrajšana, če začnemo valiti jajca med 15. in 18. uro. Vse, kar bomo dali valiti pred in po tem časovnem intervalu, se bo valilo po normalnih razdaljah. Tukaj je tabela razdalj.



In, koliko roza lenuhov želiš ujeti ti?




torek, 21. maj 2019

Novi Pokémoni, nove razvojne faze in še več

Zagotovo si že opazil, da so se ti na listi bližnjih Pokémonov pojavile sence in da si lahko ujel nekatere nove Pokémone. Ja, Niantic nam je sprostil še en val novih Pokémonov, ki imajo precej zanimive lastnosti.


Naj najprej naštejem, kar so sami povedali o novostih v igri, potem pa bom razložila še podrobneje.

  • Novi Pokémoni iz Sinnoh regije so sedaj na voljo v divjini in v jajcih.
  • Dodali so novi napad, ki se imenuje Earth Power. Imeli ga bodo lahko nekateri Pokémoni 4. generacije in pa drugi: Nidoqueen, Nidoking, Aerodactyl, Camerupt in Claydol.
  • V trgovino so dodani novi Lure moduli, kasneje pa bodo na voljo tudi kot nagrade za raziskovalne naloge. Ti moduli privlačijo določene tipe Pokémonov:
    • Glacial Lure Module (ledeni Lure modul) privlači Pokémone, ki so ledenega in vodnega tipa (Ice, Water).
    • Mossy Lure Module (listni Lure modul) privlači vse Pokémone, ki se radi potikajo po listju in travi; to so žuželkasti, travnati in strupeni Pokémoni (Bug, Grass, Poison).
    • Magnetic Lure Module (magnetni Lure modul) privlači Pokémone, ki jih privlaži elektromagnetna sila; to so električni, železni in zemeljski Pokémoni (Electric, Steel, Rock).
  • Ko bomo trenerji v bližini Pokéstopa, na katerem bo primeren posebni Lure modul ter bomo zavrteli disk v njem, bomo lahko razvili tudi Magneton-a, Nosepass-a in Eevee-ja.
    • Lahko izbiramo, če jih želimo razviti v določene Pokémone ali ne.

Torej poleg Glacial Lure modula lahko Eevee-ja razvijemo v Glaceon-a, poleg Mossy Lure modula lahko Eevee-ja razvijemo v Leafeon-a, poleg Magnetic Lure modula pa Magneton-a v Magnezone-a in Nosepass-a v Probopass-a.



Na zgornji infografiki Instagram uporabnika CoupleOfGaming so prikazani tudi nekateri novi Pokémoni, ki jih lahko najdemo v divjini. Niso pa to vsi. Slikovno so prikazani na spodnji infografiki Instagram uporabnika Shinyinstinct.


Na levi strani je polžji Pokémon Shellos. Vidna sta dva različna. Roza je Weast Sea Shellos, torej Shellos zahodnega morja, modro-zeleni pa je East Sea Shellos, Shellos vzhodnega morja. Že iz imen se vidi, da gre za regionalna Pokémona, ločna črta pa poteka na ničelnem poldnevniku. Razvijeta se torej vsak v svojo obliko Gastrodon-a.

Naslednji ima kar tri oblike in to je Burmi. Z zelenimi listki obdan je rastlinski Burmi, medtem ko je drugi obdan s peskom in tretji v bistvu z nekakšimi roza smetmi. So delno regionalni, saj je smetkasti Burmi pojavlja bolj v mestih, listkasti v naravi, peskasti pa načeloma v puščavah oz. tam, kjer se nahajajo peščena tla. Vse tri ženske verzije se razvijejo v dokaj podobne Wormadam-e, medtem ko se moški primerki razvijejo v istega Mothim-a.

Cherubi je češnjev Pokémon. Razvije se lahko v Cherrim-a, ta pa ima dve obliki. Splošno, vijolično obliko, ter sončno, rumeno-rožnato obliko.

Zadnja novo dodana družinica je Hippopotas družinica. Hippopotas ima moško in žensko obliko. Bolj rumenkasti je moški in bolj rjavkasta je ženska. Vsak ima svojo razvojno obliko Hippowdon-a, in sicer moški Hippowdon je rumeno-sive barve, ženski pa dveh različnih odtenkov sive.

Še en nov Pokémon, ki je na voljo po novem, je Gible. Ta se potem razbije v Gabite-a in še kasneje v Garchomp-a. Nahaja se na zgornji infografiki, ki sta jo naredila CoupleOfGaming, celotna družinica pa na spodnji sliki.


__________

Eevee je znan po tem, da se lahko enkrat samkrat razvije v želeno obliko tudi s preimenovanjem. Na spodnji infografiki Instagram uporabnika LeekDuck je razvidno, kako je potrevno poimenovati Eevee, da se razvije v želeno razvojno obliko.


Upam, da ti je članek v pomoč pri lovljenju in razvijanju novih Pokémonov. Pa srečno.


četrtek, 16. maj 2019

Poseben Raid teden

Nianticu je odklenkalo. Razglasili so poseben Raid teden, kjer se bo dogajalo noro veliko stvari.

Dogodek bo potekal:
od torka, 21. maja 2019, od 22. ure zvečer
do torka, 28. maja 2019, do 22. ure zvečer (po CEST)

Kaj vse se bo sploh dogajalo?


  • V Raidih bodo na voljo novi šefi (izpostavljeni so Bronzor, Dragonite, Aerodactyl, Metagross).
  • 22. maja od 18. do 19. ure bo potekala Raid urica (vse telovadnice bodo imele najrazličnejše Raid šefe v tisti uri).
  • V divjino bo spuščen svetleči Bronzor!
  • Dobili bomo dvojno količino XP in zvezdnega prahu za nagrade v Raidih.
  • 25. maja od 11. do 14. ure bo potekal Lapras Raid dan. Prejeli bomo 5 prostih Raid vstopnic, da si bomo lahko našli svetlečega Laprasa. Imel bo posebna zapuščinska napada Ice Shard/Ice Beam.


Spodaj je na voljo infografika o tem dogodku Instagram uporabnika CoupleOfGaming v angleščini, na katerem je vidno, kako izgledajo svetleči Bronzor, Bronzong in Lapras.



V Raidih bodo:


  1. ★ Machop, Slakoth, Shinx, Bronzor
  2. ★ Misdreavus, Kirlia, Mawile, Feebas, Clamperl, Bibarel
  3. ★ Alolan Raichu, Chansey, Scyter, Aerodactyl, Floatzel
  4. ★ Alolan Marowak, Dragonite, Tyranitar, Absol, Metagross



ponedeljek, 6. maj 2019

Detektiv Pikachu in njegove pustolovščine v Pokémon GO

V prihodnjih dneh bodo po svetu v kinoteke prišel na velika platna film Pokémon: Detektiv Pikachu. Ker ga že vsi nestrpno pričakujemo, in ker je to Pokémon film, bomo tudi v Pokémon GO imeli posebni dogodek: v divjini bomo lahko ujeli Pikachuja z detektivsko kapo!

Lovili ga bomo lahko:
od torka, 7. maja 2019, od 22. ure
do petka, 17. maja 2019, do 22. ure (po CEST)


Kaj se bo vse dogajalo?

  • Pokémoni iz filma Detective Pikachu se bodo pojavljali kot Raid šefi;
  • Pokémoni iz filma se bodo pojavljali pogosteje v divjini;
  • Če bomo imeli srečo, bomo lahko fotobombani s strani Pikachuja z detektivsko kapico.


Bonusi: dvojna količina XP točk

Raziskovalne naloge: Posebna naloga bo dodana za čas tega dogodka.

V trgovini: Lahko bomo kupili nekaj kosov oblačil in dodatkov v temi filma.


In pa ja ... Gremo gledat film? V Sloveniji ga bomo lahko gledali od 14. maja v vseh večjih kinotekah. (Pozor, s tem datumom se začnejo predpremiere, ki bodo lahko stale več in jih bo lahko gledalo manjše število obiskovalcev. Vsekakor pa za dneve predpremier in premier načrtujejo tudi spremljevalne dogodke. Vsi, ki jih to zanima, lahko gredo torej v kino že te dni, tisti, ki pa imajo raje bolj mirno vzdušje, pa je svetovano, da si gredo film ogledat kakšen dan kasneje.)

Jezerski trio kot novi regionalni Pokémoni

Trenutno imamo čisto novega legendarnega Pokémona v Raidih težavnostnega nivoja 5. V bistvu so trije, ampak so regionalno omejeni. To so:

  • Uxie: Avstralija, Nova Zelandija, Azija (brez spodaj naštetih pri Mespritu)
  • Azelf: celotna celina Amerika (Severna, Srednja in Južna) ter Grenlandija
  • Mesprit: Evropa, Afrika, Bližnji Vzhod in Indija


Na voljo bodo v T5 Raidih do 27. maja 2019 do 22. ure po CEST.

Tokrat se je pojavila tudi novost. Zaradi dolgotrajnega stokanja igralcev, zakaj se ne morejo legendarni Pokémoni pojavljati v divjini kot izredno redki, so tokrat preizkusili tudi to opcijo. Na istih območjih kot za raide lahko ob vodnih površinah izjemno redko najdemo tudi te legendarne Pokémone kar v divjini.

Pri nas je na voljo torej Mesprit. Na spodnji infografiki Instagram uporabnika CoupleOfGaming so prikazani najboljši nasprotniki.



sobota, 4. maj 2019

Spremenjene raziskovalne naloge

Novo dvomesečje je mimo, s tem pa so se spremenile tudi naloge. Nekaj je novih, nekaj je starih, nekaj nalog je menjalo Pokémone, ki jih lahko dobimo kot nagrado. Vse naloge, kjer dobimo za nagrado Pokémona, so predstavljene na infografiki s strani LeekDuck.


Klikni na sliko za povečavo.

Na žalost so nagrado Laprasa umaknili, je pa bil zadnji teden najbolj zaželena nagrada, saj se je lahko pojavil v čudoviti roza svetleči obliki.