torek, 23. oktober 2018

Pa začnimo - Pokémon GO!

Pridruži se trenerjem širom sveta, ki odkrivajo svet Pokémonov vsepovsod okoli njih.

Pokémon GO je svetovna uspešnica med mobilnimi igrami, saj so jo uporabniki prenesli že več kot 800 milijonkrat in je prejela že več nagrad, kot sta nagradi "Najboljša mobilna igra" in "Najboljša aplikacija leta".


Venosaur, Charizard, Blastoise, Pikachu in mnogi drugi Pokémoni se pojavljajo povsod okoli tebe.

Moraš samo vzeti pot pod noge in jih poiskati. Ko hodiš po svoji okolici, bo tvoj telefon zavibriral, če se bo pojavil kakšen Pokémon. Moraš samo klikniti nanj in vreči Pokéžogo. Naučiti se moraš metati, da ti Pokémoni ne bodo pobegnili.


Iskanje Pokémonov in uporabnih predmetov

Iskati jih moraš po širši okolici. Najpogosteje se Pokémoni pojavljajo v svojem naravnem okolju. Tako na primer vodne Pokémone najdeš blizu rek, morja, ribnikov, jezer ... Obiskovati moraš tudi Pokéstope in telovadnice -- ki se nahajajo pri znamenitostih, kipih, spomenikih, muzejih -- kjer si lahko pridobiš žoge in ostale uporabne stvari, ki ti bodo pomagale pri igri.


Lovljenje, valjenje, razvijanje in več

Ko napreduješ, lahko uloviš močnejše Pokémone, da zapolniš svoj Pokédex. Pokémone lahko dobiš tudi z valjenjem jajc, ki temeljijo na prehojenih kilometrih. Tako v igri obstajajo 2 km, 5 km, 10 km in sedaj tudi 7 km jajca, ki se valijo v inkubatorjih s hojo. Poleg tega lahko tudi sprehajaš enega svojih Pokémonov (Buddy Pokémon), da si prislužiš sladkorček (Candy) ali več. S temi sladkorčki si lahko razviješ pokemona ali ga nadgradiš.


Tekmuj v telovadnicah

Ko prideš do pete stopnje (level 5), se lahko pridružiš eni od treh ekip. Te tekmujejo med sabo, katera bo zavzela telovadnico s svojimi Pokémoni. Ko enkrat Charmanderja razviješ v Charmeleona in potem v Charizarda, lahko z njim tekmuješ, da prevzameš telovadnico in v njo daš enega svojih Pokémonov, da jo bo ta branil pred nasprotnimi ekipami. Prav tako z branjenjem telovadnice pridobivaš Pokékovance, s katerimi lahko kupiš uporabne stvari.


Zberi še druge tekmovalce in skupaj premagajte Raid šefa

Raid bitke so narejene posebej za to, da igralci združite moči in skupaj premagate velikega šefa na telovadnici. V skupini vas je lahko največ 20 trenerjev, da skupaj premagate zelo zahtevnega Pokémona, ki se ga imenuje Raid šef (Raid Boss). Če ga uspete premagati, boste vsak zase dobili možnost, da ga s posebej pridobljenimi žogami ulovite v svojo zbirko.


Čas je, da vzameš pot pod noge. Naj se tvoje popotovanje po realni okolici začne.

x

Ni komentarjev:

Objavite komentar