torek, 23. oktober 2018

Nasveti za boljše metanje žog in lažje lovljenje

Da lažje uloviš Pokémona, sledi tem korakom.

Zavrti žogo


Stisni na Pokéžogo in jo pridrži ter s prstom malo zaokroži po spodnjem delu ekrana okoli žoge. Poskusi to narediti v obe strani, da vidiš, v katero stran ti je lažje metati. Žogo izpusti proti Pokémonu. Tako dobiš dodatne XP točke in še večja verjetnost je, da ti Pokémon ne bo skočil iz žoge. Faktor zavite žoge je 1,7, kar pomeni, da bo met imel toliko večjo možnost, da zverinica ne pobegne.

Barva kroga in vrsta žog


Ko "primeš" žogo, se pred Pokémonom pojavi barvni krog. Zelena barva pomeni, da bo najverjetneje malo žepno pošast z lahkoto uloviti. Bolj gre proti rdeči, bolj bo skakala ven iz žoge. Zaradi tega dobiš kasneje močnejše žoge, kjer se Pokémoni težje prebijejo nazaj ven in potem pobegnejo. Navadna belo-rdeča Pokéžoga ima faktor za ujem 1, Great žoga 1,5 in Ultra žoga faktor 2, kar pomeni, da je dvokratna možnost, da Pokémon ostane v žogi.

Velikost kroga


Velikost kroga je pomembna. Manjši je krogec, večja je možnost, da Pokémon ostane v žogi in več XP točk dobiš. Vendar moraš vreči žogo v ta krogec, ne da samo zadaneš Pokémona, ker drugače ne prejmeš teh bonusov. Ko zadaneš Pokémona, ne izpiše preko žoge ničesar ali pa izpiše preko žoge "Great" (dobro, faktor ulova 1,15) ali "Nice" (lepo, faktor ulova 1,5). Najbolje je seveda, ko napiše "Excellent" oz. odlično (faktor ulova 1,85).

Potrpljenje pomaga


"Potrpljenje je božja mast", kot pravijo. Najbolje je pridržati žogo, da se krog zmanjša vsaj na polovico, potem pa odmakniti prst z ekrana, žogo pa zavrtiš in vržeš takoj za tem, ko pokemon napade. To pomeni, da ali skoči proti tebi, zamahne proti tebi, zarjove ali podobno.

Uporabljaj maline, banane, ananase


S časom boš pridobil zanimive stvari, kot so maline, banane, ananasi, zlate maline in srebrni ananasi. Če pred tem, ko vržeš žogo, Pokémonu vržeš eno od naštetih stvari, si pridobiš določen bonus. Če vržeš malino, se možnost, da Pokémon ostane v žogi, poveča za polovico, torej je faktor ulova 1,5, pri bananah Pokémon ostane pri miru in se ne upira, zato ga potem lažje uloviš, ananas ti prinese še enkrat toliko bonbončkov (candy) kot bi ti jih sicer, zlata malina poveča faktor ulova za 2,5, srebrni ananas pa prinese dvojne bonbončke ter boljši faktor ulova (1,8).


To je le nekaj napotkov. Upam, da sem ti s tem pomagala razumeti določene stvari v igri.

Aja, pa še nekaj: vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. 😁

Ni komentarjev:

Objavite komentar