nedelja, 28. oktober 2018

Raziskovalni preboj - November 2017

V novembru se obeta nova vrsta raziskovalnega preboja (Research Breakthrough). Tokrat na sedmi dan ne bomo prejeli legendarnega Pokémona kot smo ga do sedaj (za vse dosedanje raziskovalne preboje smo dobili Pokémona, ki smo ga že lahko ujeli v 5. stopnji Raid šefov - legendarni trio ptic, legendarni trio zveri), ampak popolnoma novega Pokémona.

Na sedmi dan bomo prejeli Pokémona 3. generacije, ki se imenuje Shedinja. Je žuželka/duh tip Pokémona. Tako bodo tudi naloge fokusirane na žuželkaste Pokémone. S tem prihaja tudi novi svetleči Pokémon, Caterpie!

(Naloge bom objavila kmalu po 1. novembru.)

Obdobje se začne 1. novembra 2018 ob 22. uri po lokalnem času. Če želite že na ta dan prejeti novega Pokémona, lahko uveljavljate dnevno nalogo šele po 22. uri na ta dan, sicer boste dobili še vedno oktoberskega Pokémona, ki je Suicune.


Slike so izvzete iz Instagram profila LeekDuck.





Svetleči Caterpie in njegove razvojne faze izgledajo tako:





Kmalu prihaja nova funkcija - Sinhronizacija doživetij

Do sedaj je načeloma veljalo, da je igra štela število prehojenih kilometrov le, ko je bila aktivno prižgana na ekranih naših pametnih mobilnih naprav (telefonov, tablic ...)

Kmalu se naj bi to spremenilo. Igra naj bi s pedometrom telefona beležila prehojene kilometre tudi, ko bomo igro pustili v ozadju ali zaklenili zaslon svoje naprave. Tako bomo več sprehajali svojega prijateljčka (buddy Pokémon) in hitreje valili svoja jajca.

Ko bo naš prijateljček našel bonbončke ali ko se bo izvalilo kakšno jajce, bomo prejeli potisno sporočilo. V svojem profilu bomo lahko tudi spremljali, koliko smo prehodili, kakšen je naš napredek pri sprehajanju prijatelčka in mnogo več.

Novemberski dan skupnosti - Community Day November 2018

Ta mesec bo potekal dan skupnosti v igri Pokémon GO v soboto, 10. novembra 2018, in sicer med 11. in 14 uro po lokalnem času. Zvezda tega dne bo Cyndaquil, ki se bo v navedenem času v velikem številu pojavljal povsod, kjer se najpogosteje pojavljajo Pokémoni. V tem času bo tudi zelo velika verjetnost, da najdemo več svetlečih verzij tega Pokémona (shiny), zato v tem času veselo pot pod noge.

Uživali bomo lahko ob:
- 3-urnih Lure-ih (posebnem modulu, ki privablja Pokémone, da se vsake 5 minut prikaže nov ob določenem Pokéstopu)
- dvokratnih XP točkah
- dvokratniku enot zvezdnega prahu (stardust) - vzporedno bo potekal tudi Stardust Blast, tako da bomo v tem času dobili kar štirikratno dozo zvezdnega prahu
- Typhlosion, razvit med 11. in 15. uro po lokalnem času bo znal napad Blast Burn.

Uživajte v družbi drugih trenerjev in svetlečih Pokémonih!


Svetleča Cyndaquil družina je prikazana na spodnji sliki, ki je objavljena na Instagram profilu Couple of Gaming




Na ta dan naj bi bilo vreme slednje:
V zahodnih krajih bo oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Pooblačilo se bo tudi v osrednjih krajih. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Temperature se bodo gibale okoli 15 °C.






sobota, 27. oktober 2018

Raziskava za noč čarovnic - Spiritomb (Strašljivo sporočilo)

Trenutno poteka nova raziskava v igri, ki nam bo na voljo le določen čas. To je posebna raziskava za redkega Pokémona, ki se imenuje Spiritomb. Ujeli ga bodo lahko le tisti trenerji, ki bodo z raziskavo pričeli pred 1. novembrom 2018. 

Naloge zaobjemajo:

Sklop 1:
- Ujemi 10 Pokémonov tipa duh (Ghost-type)
- Napravi 8 super metov (Great Throws)
- Uporabi 108 "jagod" pri lovljenju Pokémonov (Berries)
Nagrade: 
- Duskull
- 1080 XP točk
- Lickitung
+ 10 Pokéžog, 1080 enot zvezdnega prahu (stardust), 8 srebrnih ananasov

Sklop 2:
- Ujemi 10 Pokémonov tipa temni (Dark-type)
- Zasuči 8 Pokéstopov, ki jih še nisi obiskal (imajo okoli sebe beli obroč)
- Ujemi 108 Pokémonov
Nagrade:
- Misdreavus
- 1080 XP točk
- Spiritomb
+ 10 Pokéžog, 1080 enot zvezdnega prahu (stardust), 8 srebrnih ananasov

Sklop 3:
---> samo poberi XP točke, 18 Spiritombovih bonbončkov in 1080 enot zvezdnega prahu.

Slika je izvzeta iz Instagram profila Couple of Gaming.




Gengar dan - 3. november 2018



V soboto, 3. novembra 2018, bo pred kratkim napovedani Gengar dan. Veljala bodo enaka pravila kot so veljala že za legendarne ptice, na Articuno, Zapdos in Moltres dan. To pomeni, da bodo raidi na vseh telovadnicah gostili Gengarja za kar tri ure, in sicer med 11. in 14. uro po lokalnem času. V tem dnevu bomo prejeli 5 "zastonj" prepustnic (raid pass - oranžni), ko porabiš eno, prejmeš novo preden greš v novo bitko. Najboljše pri temu pa je, da je lahko Gengar v svetleči obliki (shiny)!

Gengar se bo pojavil na vseh telovadnicah, razen na tistih, v katerih bo napovedani EX raid. Še bolje pa je, da bo Gengar ostal še 45 minut dlje na vseh telovadnicah, kjer se nihče ne bo udeležil raida. Na ta dan bo Gengar znal posebena napada, Lick in Psychic.

Da pa bo ta dan še boljši: Gengar, ki ga bomo v tem času razvili iz Gastlyja ali Haunterja, bo tudi imel hitri napad Lick in napolnjeni napad Psychic. To bo bojda zapuščinska kombinacija napadov za Gengar dan, preračunan skupen napad pa je boljši od drugih hitrih napadov skupaj z Shadow Claw ali Shadow Ball. Zato pohitimo in preverimo IV naših Gastlyjev in Haunterjev.

Na spodnji sliki so prikazani najboljši Pokémoni, ki jih lahko uporabimo proti Gengarju. Pomembno je, da imajo prave napade, zato jih preverimo čimprej in si sestavimo najboljše Party skupine, da ne bomo imeli preveč dela med lovom na shiny Gengarje.

Slike so izvzete iz Instagram profilov LeekDuck in Couple of Gaming.




torek, 23. oktober 2018

Nasveti za boljše metanje žog in lažje lovljenje

Da lažje uloviš Pokémona, sledi tem korakom.

Zavrti žogo


Stisni na Pokéžogo in jo pridrži ter s prstom malo zaokroži po spodnjem delu ekrana okoli žoge. Poskusi to narediti v obe strani, da vidiš, v katero stran ti je lažje metati. Žogo izpusti proti Pokémonu. Tako dobiš dodatne XP točke in še večja verjetnost je, da ti Pokémon ne bo skočil iz žoge. Faktor zavite žoge je 1,7, kar pomeni, da bo met imel toliko večjo možnost, da zverinica ne pobegne.

Barva kroga in vrsta žog


Ko "primeš" žogo, se pred Pokémonom pojavi barvni krog. Zelena barva pomeni, da bo najverjetneje malo žepno pošast z lahkoto uloviti. Bolj gre proti rdeči, bolj bo skakala ven iz žoge. Zaradi tega dobiš kasneje močnejše žoge, kjer se Pokémoni težje prebijejo nazaj ven in potem pobegnejo. Navadna belo-rdeča Pokéžoga ima faktor za ujem 1, Great žoga 1,5 in Ultra žoga faktor 2, kar pomeni, da je dvokratna možnost, da Pokémon ostane v žogi.

Velikost kroga


Velikost kroga je pomembna. Manjši je krogec, večja je možnost, da Pokémon ostane v žogi in več XP točk dobiš. Vendar moraš vreči žogo v ta krogec, ne da samo zadaneš Pokémona, ker drugače ne prejmeš teh bonusov. Ko zadaneš Pokémona, ne izpiše preko žoge ničesar ali pa izpiše preko žoge "Great" (dobro, faktor ulova 1,15) ali "Nice" (lepo, faktor ulova 1,5). Najbolje je seveda, ko napiše "Excellent" oz. odlično (faktor ulova 1,85).

Potrpljenje pomaga


"Potrpljenje je božja mast", kot pravijo. Najbolje je pridržati žogo, da se krog zmanjša vsaj na polovico, potem pa odmakniti prst z ekrana, žogo pa zavrtiš in vržeš takoj za tem, ko pokemon napade. To pomeni, da ali skoči proti tebi, zamahne proti tebi, zarjove ali podobno.

Uporabljaj maline, banane, ananase


S časom boš pridobil zanimive stvari, kot so maline, banane, ananasi, zlate maline in srebrni ananasi. Če pred tem, ko vržeš žogo, Pokémonu vržeš eno od naštetih stvari, si pridobiš določen bonus. Če vržeš malino, se možnost, da Pokémon ostane v žogi, poveča za polovico, torej je faktor ulova 1,5, pri bananah Pokémon ostane pri miru in se ne upira, zato ga potem lažje uloviš, ananas ti prinese še enkrat toliko bonbončkov (candy) kot bi ti jih sicer, zlata malina poveča faktor ulova za 2,5, srebrni ananas pa prinese dvojne bonbončke ter boljši faktor ulova (1,8).


To je le nekaj napotkov. Upam, da sem ti s tem pomagala razumeti določene stvari v igri.

Aja, pa še nekaj: vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. 😁

Pa začnimo - Pokémon GO!

Pridruži se trenerjem širom sveta, ki odkrivajo svet Pokémonov vsepovsod okoli njih.

Pokémon GO je svetovna uspešnica med mobilnimi igrami, saj so jo uporabniki prenesli že več kot 800 milijonkrat in je prejela že več nagrad, kot sta nagradi "Najboljša mobilna igra" in "Najboljša aplikacija leta".


Venosaur, Charizard, Blastoise, Pikachu in mnogi drugi Pokémoni se pojavljajo povsod okoli tebe.

Moraš samo vzeti pot pod noge in jih poiskati. Ko hodiš po svoji okolici, bo tvoj telefon zavibriral, če se bo pojavil kakšen Pokémon. Moraš samo klikniti nanj in vreči Pokéžogo. Naučiti se moraš metati, da ti Pokémoni ne bodo pobegnili.


Iskanje Pokémonov in uporabnih predmetov

Iskati jih moraš po širši okolici. Najpogosteje se Pokémoni pojavljajo v svojem naravnem okolju. Tako na primer vodne Pokémone najdeš blizu rek, morja, ribnikov, jezer ... Obiskovati moraš tudi Pokéstope in telovadnice -- ki se nahajajo pri znamenitostih, kipih, spomenikih, muzejih -- kjer si lahko pridobiš žoge in ostale uporabne stvari, ki ti bodo pomagale pri igri.


Lovljenje, valjenje, razvijanje in več

Ko napreduješ, lahko uloviš močnejše Pokémone, da zapolniš svoj Pokédex. Pokémone lahko dobiš tudi z valjenjem jajc, ki temeljijo na prehojenih kilometrih. Tako v igri obstajajo 2 km, 5 km, 10 km in sedaj tudi 7 km jajca, ki se valijo v inkubatorjih s hojo. Poleg tega lahko tudi sprehajaš enega svojih Pokémonov (Buddy Pokémon), da si prislužiš sladkorček (Candy) ali več. S temi sladkorčki si lahko razviješ pokemona ali ga nadgradiš.


Tekmuj v telovadnicah

Ko prideš do pete stopnje (level 5), se lahko pridružiš eni od treh ekip. Te tekmujejo med sabo, katera bo zavzela telovadnico s svojimi Pokémoni. Ko enkrat Charmanderja razviješ v Charmeleona in potem v Charizarda, lahko z njim tekmuješ, da prevzameš telovadnico in v njo daš enega svojih Pokémonov, da jo bo ta branil pred nasprotnimi ekipami. Prav tako z branjenjem telovadnice pridobivaš Pokékovance, s katerimi lahko kupiš uporabne stvari.


Zberi še druge tekmovalce in skupaj premagajte Raid šefa

Raid bitke so narejene posebej za to, da igralci združite moči in skupaj premagate velikega šefa na telovadnici. V skupini vas je lahko največ 20 trenerjev, da skupaj premagate zelo zahtevnega Pokémona, ki se ga imenuje Raid šef (Raid Boss). Če ga uspete premagati, boste vsak zase dobili možnost, da ga s posebej pridobljenimi žogami ulovite v svojo zbirko.


Čas je, da vzameš pot pod noge. Naj se tvoje popotovanje po realni okolici začne.

x