torek, 26. februar 2019

GOsnapshot in Smeargle brije norce

Pred nekaj dnevi (približno enim tednom) je v Pokémon GO prišla novost. GOsnapshot ali slikanje Pokémonov, ki smo jih že ujeli, izvalili, razvili, si jih pritrgovali, na voljo je za vse igralce, ki so na nivoju 5 ali višje ... Sinoči pa nas je presenetila še ena vest. Dolgo pričakovani Smeargle je svojo pot v igro ubral po zelo neobičajni poti.



Dobimo ga lahko samo tako, da naredimo veliko GOsnap posnetkov. Ampak kako jih naredimo? Prvo preverimo, če imamo zadnjo posodobitev v Trgovini Play ali v iOS App Storu. Če je to že narejeno, smo pripravljeni na "lov".

1. način


En način je, da gremo v Pokémon torbo, odpremo želenega Pokémona, pod zvezdico, kjer lahko označimo, da je to naš najljubši Pokémon, je sedaj piktogram fotoaparata. Kliknemo nanj in to vklopi AR funkcijo. 

Navadni AR

Tisti, ki imate navadno AR funkcijo, se vam Pokémon pojavi direktno v lokaciji. Pokémona v tem primeru ne gre obračati, se mu približevati in podobno. Kliknemo sredinski spodnji gumbek s piktogramom fotoaparata in delo je že opravljeno. Kliknemo zgoraj levo, da gremo iz načina slikanja v pregledovanje fotografij. Lahko seveda naredimo več fotografij, ne le eno naenkrat. V pregledu fotografij se pokaže, ali se je na sliko vsilil Smeargle.

AR+

Kdor ima omogočen AR+ (ne podpirajo vsi telefoni tega, na Androidu le tisti, ki podpirajo in imajo nameščeno aplikacijo ARCore), mora počasi obračati telefon okoli, da aplikacija skenira, kje so tla, potem pa pokaže male stopinje. Bližjo stopinjo kliknemo, bližje se bo pokazal Pokémon in seveda obratno. Pri temu lahko hodimo vse okoli Pokémona, se mu približujemo, da dregnemo, celo obrnemo. Če nam nikakor ni všeč, ga lahko vrnemo v žogo (kliknemo na Pokéžogo s puščico) in postavimo Pokémona v okolje ponovno s tem, da skeniramo okolje. Slikamo kot običajno, na okroglem gumbku spodaj. Tudi tu lahko naredimo več fotografij, da pa vidimo, če se je na sliko vsilil Smeargle, moramo klikniti ikono za izhod v zgornjem levem kotu. Tu se potem pokaže, če je Smeargle na sliki.

Ni se potrebno bati, da bo Smeargle uničil popolno AR GOsnap fotografijo. Če se pojavi, se slika podvoji, da imamo tudi original, ne samo te, na kateri Smeargle brije norce.

2. način

Na osnovnem ekranu v sredini spodaj klikneš Pokéžogo, Items in potem prelistaš do fotoaparata med svojimi stvarmi. Klikneš nanj, ta ti pa ponudi, katerega Pokémona želiš slikati s to funkcijo. Postopek dalje je popolnoma identičen kot je opisano v 1. načinu.

Kako ujeti Smeargla


Smeargle se ne bo pojavil avtomatsko med ujetimi Pokémoni. Ko bomo zapustili funkcijo slikanja v GOsnapu, se bo pojavil poleg nas. Kliknemo nanj in ga ujamemo. Dobimo lahko enega v dnevu.


Vztrajajte


Če to delate in vam še Smeargle ni skočil pred fotoaparat, ne obupajte. Tudi sama sem morala narediti kar precej fotografij, da se je naposled le pojavil prvi. Do sedaj zbrani vtisi iz celotnega sveta so, da je potrebno biti potrpežljiv. Smeargle posnema napade tistega Pokémona, ki mu ponagaja na sliki, zato si izberite tistega, ki vam je najbolj všeč. Naredimo tri slike enega Pokémona in če se ne prikaže na sliki, uporabimo enakega, vendar ne istega Pokémona.


Opozorila


Je pa nekaj tudi res. AR funkcije ne podpirajo čisto vsi telefoni. Nekateri starejši modeli ali modeli, ki imajo nižjo zmogljivost, tega ne podpirajo nikakor. Žal boste za to potem morali napravo menjati ali si jo izposoditi od koga drugega.

Druga žalostna zadeva pa je ta, da se pri veliko napravah, ki imajo omogočen AR+, Pokémon GO aplikacija potem po slikanju Pokémona izjemno rada sesuje in jo je potrebno zagnati na novo. To pomeni, da jo je potrebno zaključiti (načeloma pri novejših Android napravah klik na kvadratek v funkcijski vrstici in stisnemo X na mestu, kjer se pojavi Pokémon GO, pri iPhonih pa povlek s prstom od čistega dna ekrana in frc aplikacije proč) in potem zagnati aplikacijo na novo. To zna uporabniku malo vzeti voljo do tega, da bi pogosteje delal GOsnap posnetke. AR+ se da izklopiti, vsekakor pa je tudi hitreje, če uporabimo navadni AR način.



Ampak ne glede na vse: deluje. In dosti nas Smeargla že ima. Ali celo dva. Potrudite se, mogoče bo kmalu Smeargle vsilil na sliko tudi vam.




Ni komentarjev:

Objavite komentar