sreda, 27. februar 2019

Meltan preobleke v trgovini

V trgovini v igri so se pojavile nove stvari. Najnovejša pridobitev so Meltan oblačila in dodatki. Cene in izgled so na spodnji sliki.



torek, 26. februar 2019

Trgovanje v Pokémon GO

Opažam ogromno nejasnosti, zakaj se določene menjave pri trgovanju štejejo kot posebne menjave.



Torej, menjamo (trgujemo) lahko vse Pokémone, razen Deoxysa, Mewa in Celebija. Vse ostale Pokémone se lahko izmenjuje. Za to potrebujemo zvezdni prah. Načeloma ena menjava stane 100 enot zvezdnega prahu, razen v primerih posebnih menjav.

Posebne menjave so v primerih:
  • eden od trgujočih oseb še nima tega Pokémona;
  • eden hoče drugemu poslati svetlečo obliko Pokémona;
  • vsaj eden hoče poslati legendarnega Pokémona,
  • vsaj eden hoče poslati mitičnega Pokémona (Meltan)


Posebno menjavo lahko opravimo le enkrat dnevno in stane različno, odvisno od Pokémona in odvisno od stopnje prijateljstva med trenerjema.

Cena menjave (velja za oba trenerja): 







Praznovanje Pokémon dneva

Leta 1996 je 27. februarja prva Pokémon igra ugledala luč sveta. Da bi to proslavili, so pri Nianticu razpisali nov dogodek, ki bo trajal:

od 26. februarja od 22. ure zvečer
do 28. februarja do 22. ure (po CET)

Kaj se bo dogajalo?



  • Pokemoni iz Kanto regije se bodo pojavljali pogosteje.
  • V Raidih bodo tudi Pokémoni iz Kanto Regije.
  • Pikachu in Eevee bosta imela venček iz rožic, če ju dobimo iz terenskih nalog. Prav tako je že potrjeno, da sta lahko v svetleči obliki, in tako ju lahko tudi razvijemo.
  • Da bi proslavili Pokémon dan, bosta v igri na novo svetleča Pidgey in Rattata!

Spodaj na sliki Instagram uporabnika Couple of Gaming so prikazane vse svetleče oblike in Pikachu ter Eevee z venčkoma. Za polno velikost klikni na sliko.



V tem času bomo imeli tudi druge Raid šefe. Prikazani so na spodnji sliki iz strani LeekDuck.






GOsnapshot in Smeargle brije norce

Pred nekaj dnevi (približno enim tednom) je v Pokémon GO prišla novost. GOsnapshot ali slikanje Pokémonov, ki smo jih že ujeli, izvalili, razvili, si jih pritrgovali, na voljo je za vse igralce, ki so na nivoju 5 ali višje ... Sinoči pa nas je presenetila še ena vest. Dolgo pričakovani Smeargle je svojo pot v igro ubral po zelo neobičajni poti.



Dobimo ga lahko samo tako, da naredimo veliko GOsnap posnetkov. Ampak kako jih naredimo? Prvo preverimo, če imamo zadnjo posodobitev v Trgovini Play ali v iOS App Storu. Če je to že narejeno, smo pripravljeni na "lov".

1. način


En način je, da gremo v Pokémon torbo, odpremo želenega Pokémona, pod zvezdico, kjer lahko označimo, da je to naš najljubši Pokémon, je sedaj piktogram fotoaparata. Kliknemo nanj in to vklopi AR funkcijo. 

Navadni AR

Tisti, ki imate navadno AR funkcijo, se vam Pokémon pojavi direktno v lokaciji. Pokémona v tem primeru ne gre obračati, se mu približevati in podobno. Kliknemo sredinski spodnji gumbek s piktogramom fotoaparata in delo je že opravljeno. Kliknemo zgoraj levo, da gremo iz načina slikanja v pregledovanje fotografij. Lahko seveda naredimo več fotografij, ne le eno naenkrat. V pregledu fotografij se pokaže, ali se je na sliko vsilil Smeargle.

AR+

Kdor ima omogočen AR+ (ne podpirajo vsi telefoni tega, na Androidu le tisti, ki podpirajo in imajo nameščeno aplikacijo ARCore), mora počasi obračati telefon okoli, da aplikacija skenira, kje so tla, potem pa pokaže male stopinje. Bližjo stopinjo kliknemo, bližje se bo pokazal Pokémon in seveda obratno. Pri temu lahko hodimo vse okoli Pokémona, se mu približujemo, da dregnemo, celo obrnemo. Če nam nikakor ni všeč, ga lahko vrnemo v žogo (kliknemo na Pokéžogo s puščico) in postavimo Pokémona v okolje ponovno s tem, da skeniramo okolje. Slikamo kot običajno, na okroglem gumbku spodaj. Tudi tu lahko naredimo več fotografij, da pa vidimo, če se je na sliko vsilil Smeargle, moramo klikniti ikono za izhod v zgornjem levem kotu. Tu se potem pokaže, če je Smeargle na sliki.

Ni se potrebno bati, da bo Smeargle uničil popolno AR GOsnap fotografijo. Če se pojavi, se slika podvoji, da imamo tudi original, ne samo te, na kateri Smeargle brije norce.

2. način

Na osnovnem ekranu v sredini spodaj klikneš Pokéžogo, Items in potem prelistaš do fotoaparata med svojimi stvarmi. Klikneš nanj, ta ti pa ponudi, katerega Pokémona želiš slikati s to funkcijo. Postopek dalje je popolnoma identičen kot je opisano v 1. načinu.

Kako ujeti Smeargla


Smeargle se ne bo pojavil avtomatsko med ujetimi Pokémoni. Ko bomo zapustili funkcijo slikanja v GOsnapu, se bo pojavil poleg nas. Kliknemo nanj in ga ujamemo. Dobimo lahko enega v dnevu.


Vztrajajte


Če to delate in vam še Smeargle ni skočil pred fotoaparat, ne obupajte. Tudi sama sem morala narediti kar precej fotografij, da se je naposled le pojavil prvi. Do sedaj zbrani vtisi iz celotnega sveta so, da je potrebno biti potrpežljiv. Smeargle posnema napade tistega Pokémona, ki mu ponagaja na sliki, zato si izberite tistega, ki vam je najbolj všeč. Naredimo tri slike enega Pokémona in če se ne prikaže na sliki, uporabimo enakega, vendar ne istega Pokémona.


Opozorila


Je pa nekaj tudi res. AR funkcije ne podpirajo čisto vsi telefoni. Nekateri starejši modeli ali modeli, ki imajo nižjo zmogljivost, tega ne podpirajo nikakor. Žal boste za to potem morali napravo menjati ali si jo izposoditi od koga drugega.

Druga žalostna zadeva pa je ta, da se pri veliko napravah, ki imajo omogočen AR+, Pokémon GO aplikacija potem po slikanju Pokémona izjemno rada sesuje in jo je potrebno zagnati na novo. To pomeni, da jo je potrebno zaključiti (načeloma pri novejših Android napravah klik na kvadratek v funkcijski vrstici in stisnemo X na mestu, kjer se pojavi Pokémon GO, pri iPhonih pa povlek s prstom od čistega dna ekrana in frc aplikacije proč) in potem zagnati aplikacijo na novo. To zna uporabniku malo vzeti voljo do tega, da bi pogosteje delal GOsnap posnetke. AR+ se da izklopiti, vsekakor pa je tudi hitreje, če uporabimo navadni AR način.



Ampak ne glede na vse: deluje. In dosti nas Smeargla že ima. Ali celo dva. Potrudite se, mogoče bo kmalu Smeargle vsilil na sliko tudi vam.




petek, 22. februar 2019

Kmalu: Menjaj svojo ekipo

Niantic je razglasil novost v igri: trenerji bodo lahko kmalu menjali ekipo, če s trenutno niso zadovoljni. Vse več igralcev se je namreč pritoževalo, da so si izbrali napačno ekipo.

Zato so v igro dodali Team Medallion, medaljon, s katerim bo to le mogoče. V trgovini ga bo moč kupiti za 1000 Pokékovancev, uporabiti pa le enkrat na 365 dni.

Medaljon bo na voljo od 26. februarja dalje.


O smiselnosti tega ne bi razglabljala, ampak nihče se ne bo več mogel pritoževati, da si je izbral napačno ekipo, kajne? 😃

Latias se vrača in trenutni Raid šefi - 22. 2. 2019

Presenetila nas je novica, da se legendarni Pokémon Latias vrača v Raide širom vsega sveta. Dogodek bo trajal 72 ur, za nas pa je aktualen čas dogodka

od 23. februarja 2019 
(globalno se dogodek začne 22. 2. ob 22h)
do 1. marca 2019 po lokalnem času (CET).


Ne samo, da se vrača, vrača se med drugim tudi v svetleči obliki. Poleg tega nam je bilo dalo v vednost, da bo Latias verjetno prišel nazaj v posebnem vikendu, najverjetneje z Latiosom (kar je špekulacija).



Latias se bo pojavljal poleg Palkie, kar pomeni, da se ne bo iz vseh T5 jajc izvalil Latios, kar je potrebno imeti v mislih, če želite napadati samo Latiasa. 

Kdor se ne spomni najboljših nasprotnikov in njihovih napadov, so navedeni na spodnji sliki. Če teh nimaš, veljajo tudi spodaj našteti Pokémoni.




  • Palkia z napadoma Dragon Tail in Draco Meteor
  • Rayquaza z napadoma Dragon Tail in Outrage
  • Salamence z napadoma Dragon Tail in Drago Meteor
  • Dragonite z napadoma Dragon Tail in Drago Meteor
  • Latios z napadoma Dragon Breath in Dragon Claw
  • Mamoswine z napadoma Powder Snow in Avalanche


Če teh Pokémonov nimaš, so dobri tudi:

  • Weavile z napadoma Feint Attack in Avalenche
  • Gengar z napadoma Shadow Claw in Shadow Ball
  • Mewtwo z napadoma Psycho Cut in Shadow Ball
  • Tyranitar z napadoma Bite in Crunch
  • Latias z napadoma Dragon Breath in Outrage
  • Absol z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Banette z napadoma Shadow Claw in Shadow Ball
  • Honchkrow z napadoma Snarl in Dark Pulse
  • Houndoom z napadoma Snarl in Foul Play
  • Deoxys (napadalna forma) z napadoma Poison Jab in Dark Pulse
  • Jynx z napadoma Frost Breath in Avalanche
  • Exeggutor (Alolan verzija) z napadoma Dragon Tail in Dragon Pulse
  • Rampardos z napadoma Smack Down in Outrage
  • Pinsir z napadoma Bug Bite in X-Scissor
  • Granbull z napadoma Bite in Play Rough
  • Scizor z napadoma Fury Cutter in X-Scissor
  • Togekiss z napadoma Hidden Power in Dazzling Gleam
  • Mismagius z napadoma Hex in Shadow Ball
  • Gardevoir z napadoma Charge Beam in Dazzling Gleam
  • Ursaring z napadoma Shadow Claw in Play Rough

Tukaj so še seznani vseh možnih kombinacij CP-jev in IV-jev. Klikni za povečavo.




Sicer pa bodo do konca meseca v Raidih naslednji šefi (tisti, ki so bili pred Valentinovim dogodkom):


Pa srečno!

sreda, 20. februar 2019

Trenutni Raid šefi - Valentinov dogodek


Omejena raziskava za Clamperla

Čas je, da spet postavimo naše raziskovalne spretnosti na preizkušnjo. Profesor Willow nas potrebuje v omejeni raziskavi za vodnega Pokémona, Clamperla. Ko bomo zavrteli disk s sliko v Pokéstopu, si bomo pridobili naloge, ki bodo zahtevale raziskovanje na terenu, te pa vodijo do srečanja s še ne videnim Pokémonom v Pokémon GO, Clamperlom. Medtem moramo biti pozorni tudi na druge vodne Pokémone kot sta Krabby in Wailmer (ne pozabi, lahko sta svetleča!).




Dogodek bo potekal:
23. februarja 2019
med 11. in 14. uro po lokalnem času (CET).

Bonusi:
  • dvojna količina zvezdnega prahu za vodne Pokémone, ti se bodo pogosteje pojavljali v divjini;
  • omenjene naloge bodo na voljo, ko zavrtimo sliko v disku v Pokéstopu;
  • dokončanje nalog v raziskavi nam bo prineslo Clamperla.


Clamperl se lahko pojavi kadarkoli med raziskavo, zato je raziskovanje ključnega pomena. Ko nalogo enkrat poberemo, jo lahko dokončamo kadarkoli. Če želimo dobiti čimveč Clamperlov, moramo narediti čimveč nalog.

Uradna Pokémon stran še pove, da bomo njegovi razvojni stopnji dobili naključno in ne s kamni, kot se to dela v originalnih Pokémon igrah. Torej bo podobno kot če bi razvili Eevee ali Wurmpla, ki imata več različnih razvojev.

Clamperl se razvije v Huntaila ali v Gorebbysa. Prikazana sta na sliki.



Očitno bomo spet podobno divjali za nalogami kot smo za svetlečega Feebasa, čeprav ne bo čisto enako. Podrobnosti sledijo.

Bo pa mogoče Clamperla dobiti tudi kasneje, saj bo dogodek samo predstavitev v Pokémon GO, vendar bo redek Pokémon. Zato je priporočljivo, da se dogodka udeležimo, saj nam bo to prineslo več Clamperl sladkorčkov, ki pa do pogoj za razvoj v Huntaila in pa Gorebyssa.


sreda, 13. februar 2019

Praznik zaljubljenih v Pokémon GO

Uganeš, kaj je jutri? Ja, res je. Valentinovo, praznih zaljubljenih. In ker smo tudi mi zaljubljeni v naše male žepne pošasti, v igro prihaja nova oblika Spinde. In to kar s srčkom nad desnim očesom. Naloga bojda ostane ista, 5 zaporednih super zavitih metov.


Valentinovo dogajanje bo časovno omejeno:
od 13. februarja 2019 od 22. ure dalje
do 21. februarja 2018 do 22. ure po lokalnem času (CET).




Na splošno pa je Valentinovo v roza barvi, zato se bodo v divjini pogosteje pojavljali Pokémoni roza barve, kot so Luvdisc, Jigglypuff, Clefairy, Hoppip, v Raidih se bosta pojavljala tudi Chansey in po nekem čudnem ključu tudi Porygon. Iz 7 km jajc, ki jih dobimo iz daril, se bo tudi pogosteje valil podmladek kot sta Clefa in Igglybuff, čisto na novo pa tudi Happiny.

Brez novih svetlečkov pa tudi ni dobrega dogodka, kajne? Iz 7 km jajce lahko izvališ svetlečo Cleffo, ki jo potem lahko razviješ v Clefairy in Clefable.

Ta veseli teden in en dan ali 6 urni Lure moduli v tem času so že stalnica v igri za ta dogodek. In če se prav spomnim, isto velja za dvojne sladkorčke pri lovljenju.

Bodite zaljubljeni, bodite v srčkih.

četrtek, 7. februar 2019

Vikend prijateljstva

Da postanemo v Pokémon GO najboljši prijatelji, traja 90 dni, kar je približno tri mesece. Ampak s tem vikendom bomo lahko najboljši prijatelji postali kakšen teden prej.


Dogodek bo potekal:
od 8. februarja 2019 od 22. ure
do 11. februarja 2019 do 22. ure po lokalnem času (CET).


Kaj se bo natančno dogajalo:

- ob interakciji bo vsak dan med tem časom štelo dva dni interakcije s prijateljem;
- ob trgovanju s Pokémoni bomo prejeli dvojno število bonbončkov;
- Pokémone bomo lahko trgovali ceneje (polovična cena).


Cena trgovanja je prikazana na spodnji sliki, sestavila sta jo CoupleOfGaming.


sreda, 6. februar 2019

Promocijski Meltan svetleč le za določen čas

Tisti srečneži, ki imajo v posesti igralno konzolo Nintendo Switch in na njem igro Pokémon Let's GO ter njihovi prijatelji se lahko veselijo novega svetlečka, ki ga lahko omenjeni dobijo le v času

od 5. februarja 2019 od 22 ure dalje
do 4. marca 2019 do 22. ure zvečer po lokalnem času (CET).

Svetleča varianta Meltana, promocijskega Pokémona za igro Pokémon Let's GO Pikachu in Let's GO Eevee, bo na voljo le v tem času. Meltan skrivnostno škatlo je potrebno odpreti v tem času. Ne velja, da si jo aktiviramo v tem času, lovimo pa kasneje.

Svetleči Meltan ima bolj medeninasto barvo matice in modro žičko za repek. Na prvi pogled ni velike razlike, vendar se ga takoj prepozna, ko se ga odpre, še preden poskočijo zvezdice.



Tisti, ki imate to možnost, jo le izkoristite. Če nimate Nintendo Switcha in igre Pokémon Let's GO, povprašajte svoje prijatelje, če poznajo koga, ki to mogoče ima. Srečno!






torek, 5. februar 2019

Kitajsko novo leto in praznovanje v Pokémon GO

Trenutno že poteka praznovanje kitajskega novega leta. To leto je leto svinje, se pa tudi letos ponovno odvija dogodek, ki bo v ospredje postavil Pokémone, ki predstavljajo Zodiak.



Okvirni čas dogodka je
od 4. februarja 2019 od 22 ure zvečer
do 13. februarja 2019 do 22. ure zvečer (CET).



Kaj se v dogodku dogaja?

1. Naslednji Pokémoni se v divjini pojavljajo pogosteje:
  • Rattata
  • Ekans
  • Mankey
  • Ponyta
  • Electabuzz
  • Dratini
  • Mareep
  • Milktank
  • Torchic
  • Poochyena
  • Spoink in 
  • Buneary
2. Če boš imel srečo, lahko najdeš svetlečega Spoinka!


Bonusi:

  • dvojni XP za ujetje Pokémonov
  • dvojni XP za razvijanje Pokémonov
  • pri trgovanjem Pokémonov bo večja verjetnost, da trgovani Pokémon postane srečko!

Svetleči Spoink in Grumpig sta prikazana na naslednji infografiki Instagram uporabnika CoupleOfGaming.




Niantic želi vsem zdravo, bogato in srečno lunarno novo leto. Ostanite varni.



petek, 1. februar 2019

Novi Sinnoh val - novi Pokémoni

Vsi smo že gledali vse te številke v sivih kvadratkih v Pokédexu, ki jih nismo mogli opremiti s sličicami raznolikih Sinnoh Pokémonov. No, seznam teh sivih številk se bo počasi zmanjšal, saj so v igro vstopili novi Pokémoni.


S Sinnoh kamni lahko razvijemo:
  • Ambipom iz Aipoma
  • Lickilicky iz Lickitunga
  • Tangrowth iz Tangele
  • Yanmega iz Yanma
  • Gallade iz moškega Raltsa oz. natančneje Kirlie
  • Frostglass iz ženske oblike Snorunta


V divjini lahko najdemo:
  • Cranidos in Rampardos
  • Shieldon in Bestiodon
  • Combee in Vespiquen
  • Glameow in Purugly


Poleg teh pa je v igro vključen tudi podmladek:
  • Bonsly od Sudowoodo
  • Mime Jr. od Mr. Mime-a in
  • Happiny od Chansey


Ti mali Pokémončki se bodo lahko izvalili le iz jajc, in to tistih, ki jih boste prejeli od danes dalje.

Sedaj pa na lov.